Quick and easy: haarborstel schoonmaken

Wist je dat je eens in de twee à drie weken je haarborstel schoon moet maken? Waarschijnlijk is dit niet iets dat helemaal in je systeem zit. Maar toch is het echt nodig… En als je er eens goed over nadenkt is het ook heel logisch!

Tijdens het borstelen van je haar blijft er allerlei viezigheid achter in je borstel: haren, stof, stylingproducten, dode huidcellen en ga zo nog maar even door. Eigenlijk is het helemaal geen fris idee dat jij, na het zorgvuldig wassen van je haar (waarbij je deze fouten natuurlijk niet meer maakt), je haren weer vies maakt met je borstel. Geen wonder dat je haar soms zo snel vet lijkt te worden! En dat terwijl je haarborstel schoonmaken een heel simpel klusje is…

How to: haarborstel schoonmaken

Je kunt ‘m schoonmaken in een paar simpele stappen. Zorg ervoor dat alle haren, die zich in je borstel verzameld hebben (want je hebt natuurlijk súperlang haar gekregen door dit te eten…) eruit te halen. Dit kun je gewoon even met je handen doen. Het is sowieso handig om jezelf aan te leren dat je dit elke keer na het borstelen van je haar doet.

De overige restjes die je niet weg krijgt met je handen kun je weghalen met behulp van bijvoorbeeld een schuifspeldje. En dan blijven er altijd nog vuilrestjes zitten die je met het blote oog niet kunt zien, of die je maar moeilijk weg kunt krijgen. Daarom kun je het beste je borstel nog een paar uur laten weken in een bakje warm water met een beetje soda.

Je kunt de laatste restjes verwijderen door even met een oude tandenborstel te schrobben. Laat je borstel drogen op een handdoek en hij is weer klaar voor gebruik!

P.S. Nog op zoek naar een leuke manier om je bob te stylen? Kijk dan even hier!