Dit is de juiste haarborstel voor jouw haar!

Het lijkt wel alsof er net zoveel verschillende borstels als haartypes zijn… Rond, vierkant, groot, klein, plastic, paardenhaar, nylon, hout, metaal… Je haar wordt het gelukkigst van een zorgvuldig uitgekozen haarborstel of -kam. Het gebruiken van de juiste haarborstel is namelijk hét hulpmiddel om mooi en glanzend haar te krijgen. Daarbij speelt de vorm en het materiaal van de borstel een grote rol, maar de keuze voor een borstel heeft vooral met je haarstijl te maken. Vandaag laten we zien welke borstel bij jouw haar past!

Dit is de juist haarborstel voor jouw haar!

haarborstels

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. GHD 2. TIGI 3. CHI 4. Bware 5. GHD  6. GHD

[/red_box]

 

1. Paddle borstel – steil haar

Paddle borstels hebben haartjes die uit een zacht kussen komen en zijn geschikt om je hoofdhuid mee te masseren, om je haar uit de knoop te krijgen en voor het gladmaken van natuurlijk steil haar. Het kussen zorgt ervoor dat de haartjes meebewegen met de vorm van je hoofd zodat je je haar zo min mogelijk beschadigt.

2. Fijne kam – dun haar

Met een fijne kam kun je snel en makkelijk volume in je dunne haar creëren. Het is ideaal om je haar (voorzichtig!) mee te touperen.

3. Keramische borstel – alle haartypes

De keramische borstel is één van de populairste. Deze borstel kun je namelijk heel goed warm maken, waardoor je makkelijk vorm in je haar brengt. De keramiek zorgt er voor dat je haar sneller droogt en wordt beschermd tegen oververhitting.

4. Boar borstel – dik (kroes) haar

Deze borstel is gemaakt van het haar van een zwijn. De haren zitten in strakke bosjes bij elkaar, en voelen stijf maar flexibel aan. Heb je dik (kroes) haar? Dan weet deze borstel zich met zijn stugge haren een weg door jouw klitten heen te werken! Heb je stijl haar? Gebruik deze borstel dan om meer volume in je haar te krijgen.

5. Ronde borstel – föhnen

Ronde borstels zijn bedoeld om je haar meer body en volume te geven. Dit werkt ontzettend goed voor mensen met krullen, maar ook wanneer je stijl haar hebt en graag wat meer volume aan je haar geeft. Gebruik je deze borstel in combinatie met een föhn? Dan heb je geen krultang meer nodig!

6. Grove kam – nat haar

De groffe kam is erg sterk en erop gemaakt om grote oppervlakken in één keer te ontwarren. Als je je natte haar gaat kammen, doe dit dan met een grove kam: nat haar is namelijk erg kwetsbaar (en heel breekbaar!). Je borstelt je haar sneller ‘kapot’ wanneer je een gewone borstel gebruikt.

Source: Harpers Bazaar