Het is geen rok, het is geen broek: De broekrok is geen optie!

Fashion is een heel ander verhaal. Bij fashion, of mode (hoe je het ook wilt noemen) gaat het veel meer om een tijdsbeeld en misschien nog wel meer om ‘er bij horen’ (we willen allemaal dolgraag laten zien dat we begrijpen wat er speelt en wat de trends zijn…). Eens in de zoveel tijd komt er weer een kledingstuk of een trend bovendrijven die helemaal a la mode is maar waar we niet perse mooier of knapper van worden.

De broekrok is er voor mij zo een. Victoria Beckham werd er lately in gespot en het moet gezegd: al heb ik haar in mooiere dingen gezien, het staat haar prachtig. Victoria is flinterdun en krijgt een beetje body van de broekrok. Vanuit haar rol als insider in de fashionwereld kan ik het ook nog volkomen begrijpen dat ze af en toe een statement maakt door iets te dragen dat anders is of wat opvalt. Ik geloof ook dat er heel veel modemeisjes dit beeld gaan kopieren en dat er binnen no time blogs volstromen met knappe plaatjes van meisjes in perfect afgestylede outfits met broekrokken. En masse zullen ze het signaal af gaan geven dat zij mode ‘begrijpen’.

 

https://www.instagram.com/p/BY_DmiDBf7W/

Stiekem hoop ik alleen dat de broekrok zich niet naar het straatbeeld verplaatst. In het echte leven kun je een broekrok niet afstylen met knappe stiletto’s en een sexy hemdje (want de straten zijn geplaveid met kinderkopjes en het is hier maar 3 dagen per jaar warm genoeg voor dat hemdje). En niet non-stop heel mooi gaan staan zodat je nog een beetje vorm in je lijf houdt. En hebben we nou eenmaal niet allemaal hele dunne kuiten waar die nare broekrok dan zo lekker het accent op legt. Ik weet heus allang wel dat vrouwen zich voor vrouwen kleden en niet voor andere mannen… Maar misschien kunnen we in ons achterhoofd houden dat de gemiddelde meneer echt gruwelt van de broekrok. Niets voor niets zei Youp van ’t Hek al jaren geleden: “laten we in plaats van soldaten, vrouwen in broekrok naar het front sturen… Dat zal dat vijand leren!”

Ik geloof dat jullie, onze geweldige lezeressen van MonStyle, alles weten over mode en ik vertrouw feilloos op jullie stijlgevoel. Zullen we afspreken dat we dat niet meer aan elkaar hoeven te bewijzen door een broekrok te dragen…?