Het lichaamsdeel dat IEDEREEN vergeet te verzorgen

Nu de tijd komt van de high heels en dat schitterende jurkje is het belangrijk om na te denken over je eigen presence. Voor het gezicht is het beautyregime vaak wel goed onder controle, maar de meesten van ons vergeten één gedeelte. Terwijl dit wel heel belangrijk is, namelijk je hals en je decolleté.

Waarom is dit zo belangrijk?

Er komt een dag dat je wakker wordt, in de spiegel kijkt en ineens ziet dat er lichte vouwtjes als een fontein tussen je borsten vandaan uitwaaieren. Vroeg of laat krijgen we er jammer genoeg allemaal mee te maken. Daarom is je nek en je decolleté dagelijks insmeren erg belangrijk. Vooral omdat de huid bij je hals en op je borst dunner is. En aangezien het decolleté wordt gezien als een teken van vrouwelijkheid en sexappeal is het ook wel zo fijn als dit er knap uitziet, toch? Je handen en je nek laten immers altijd je ware leeftijd zien. Zolang je dit goed verzorgt en voedt zal het proces daarvan minder snel gaan. Altijd doen vanaf nu dus!

Hoe verzorg je dat dan?

Scrubben
Door je decolleté glad, actief en goed toegankelijk te houden. Dit doe je met hannah’s . Deze gelachtige scrub heeft een basis van hyaluronzuur en geeft de huid een goede doorbloeding door de toegevoegde vitamine B3. Beiden zijn cruciaal voor de collageenopbouw, oftewel de elasticiteit van de huid.

Het houdt je huid lekker soepel en zorgt dat de werkstoffen uit je crème beter worden opgenomen. Je gezichtscrème bevat natuurlijk (toch?) alle ingrediënten om huidveroudering te bestrijden en de huid intensief te voeden. Uiteraard kan je dezelfde crème inzetten voor je hals en decolleté, want “huid is huid” en een aparte hals/deco-crème is niet nodig. Nice!

Met name crèmes die vitamine C en E (die elkaar versterken) bevatten, zijn werkzaam bij de aanmaak van collageen en zorgen voor een stevige, gladde huid. De van hannah bijvoorbeeld. De actieve ingrediënten in deze crème laten je huid ontspannen en zorgen voor een toename van volume. Hierdoor zijn rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar.

Let it fade
Heb je daarnaast wat last van ontsierende pigmentvlekjes? De combi Fade Treatment met het Opulence Serum zijn top of the bill. Deze crème bevat zoethout en het serum een hoge dosis vitamine C en hop waardoor je een drievoudige werking hebt op vlekjes. Leuke bijkomstigheid: Fade Treatment bevat ook een SPF10, dus mocht je dit jaar nog wat winterzonnestraaltjes oppikken, is je huid ook goed beschermd.

 

Hydrateren, hydrateren, hydrateren
Geef je decolleté af en toe extra aandacht met een crèmemasker, bijvoorbeeld met een crème waar veel vitamine E (herstel die slaaprimpels, please!) in verwerkt is zoals . Laat dit 15 minuten inwerken en masseer de crème met opwaartse bewegingen in. Restanten kun je eventueel afnemen met een microwavekompres.

Masseren
Laat ook regelmatig een bindweefselmassage doen bij een huidcoach om niet alleen je gezicht, maar ook je decolleté in vorm te houden. Een goed verzorgd decolleté (en hals!) waaraan aandacht is besteed, geven je nu eenmaal die jeugdige uitstraling. Neem dit dus altijd mee in je dagelijkse verzorging. Kleine moeite, maar met een groot effect!

Heb jij last van hele droge benen?
> Dit zijn de beste lotions voor droge benen

Gebruik jij al oogcrème?
> Alles wat je moet weten over oogcrème