Het mega Netflix kerst artikel!

Vanavond is het dan zover: kerstavond! En wat kun je zeker niet missen tijdens Kerst? De allerleukste kerstfilms natuurlijk! Enne, ze zijn allemaal op Netflix te zien, dus lees snel welke erbij horen!

Home Alone 1 & 2
En nu zul je denken: “maar die worden toch op RTL 4 ook uitgezonden?”, nou niet meer, dus. RTL 4 is gestopt met het uitzenden van de Home Alone films. Maar niet getreurd, ze worden dit jaar uitgezonden op RTL 8. Geen tv bij de hand, maar wel je telefoon, laptop of tablet? Home Alone 1 & 2 staan ook op Netflix. Wel alleen de eerste twee waar Macaulay Culkin inspeelt, want dat blijft natuurlijk de enige echte Kevin.

A Very Murray Christmas
Bill Murray is bang dat een grote sneeuwstorm roet in het eten gooit bij het uitzenden van zijn nieuwe TV-show. Maar geluk en doorzettingsvermogen maakt dat zijn gasten allemaal binnendruppelen bij het Carlyle Hotel. Samen vieren ze een vrolijke Kerst.

https://www.youtube.com/watch?v=XJP3db3R014

The Family Stone
De relaxte, ruimdenkende Stones kunnen prima met elkaar door een deur, totdat Meredith, de verloofde van Everett Stone, er ook doorheen probeert te glippen. Vóór zij haar entree maakt, is haar reputatie haar al vooruitgesneld dankzij de loslippige Amy Stone, die haar irritatie over Everetts wederhelft niet bepaald onder stoelen of banken steekt.

https://www.youtube.com/watch?v=tKhWDbG9jGk

The Santa Clause 1, 2 en 3
Scott Calvin is de vader van een zoon Charlie. Hij is gescheiden en doet er alles aan om wat meer tijd met zijn zoon door te mogen brengen. Op kerstavond, wanneer Charlie bij zijn vader is, worden ze wakker gemaakt door een geluid op het dak. Scott gaat kijken en ziet iemand op het dak. Vervolgens schreeuwt hij naar de man, die weer op zijn beurt schrikt en zelfs overlijdt door zijn val van het dak. Dit blijkt dus de Kerstman te zijn. Als ze beneden kijken, is de Kerstman weg en ligt alleen zijn pak er nog. Dit zorgt uiteindelijk voor veel problemen… Kijk hierna ook naar The Santa Clause deel 2 en 3!

https://www.youtube.com/watch?v=t067u2Jnks0

A Christmas Carol
Deze animatiefilm van Disney wordt onder andere ingesproken door Jim Carrey. Hij spreekt de stem in van Scrooge. Een krenterige, minachtende man. Drie geesten nemen hem mee op reis waar hij de waarheid onder ogen ziet. Hij realiseert zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is.

The Polar Express
Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.

How The Grinch Stole Christmas
Hij is groen, hij is gemeen en hij haat Kerstmis! De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

Just Friends
Wanneer Chris eindelijk zijn liefde durft verklaren aan zijn schoolvriendin, blijft deze onbeantwoord. Tot overmaat van ramp wordt hij door zijn uiterlijk de spot van zijn medeleerlingen. Jaren later is Chris een succesvolle muziekproducent en het fysieke tegenbeeld van zijn “high school -jaren”. Wanneer hij terugkeert van een zakentrip, maakt het vliegtuig een noodlanding in zijn geboortestreek waar zijn jeugdvriendin nog steeds woont. Hij besluit haar na al die jaren op te zoeken…

READ NEXT
> De ALLERDUURSTE serie van Netflix wil je nu gaan kijken!
> De leukste pyjama’s voor je volgende Netflix marathon!
> De guilty pleasures op Netflix

PHOTO CREDITS: gilmoregirlsforever.tumblr.com