HET overzicht van verschillende make-up reinigers

Heb jij ook verschillende soorten reinigers op je wastafel staan, maar heb je geen idee welke je het best kan gebruiken? Snappen we. Er zijn tegenwoordig ook zo veel verschillende soorten reinigers te koop dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. De ene na de andere reinigingstrend zien we ook voorbij komen. We vertellen je graag welke reiniger jij het best kan gebruiken. Bekijk het overzicht hieronder!

Micellair water

Het was en blijft een grote hit in de beauty wereld: micellair water. Het ziet er uit als water, maar het doet zo veel meer. Micellair water kan je vettige lipstick verwijderen, oogmake-up en ook je foundation en poeder. Micellair water lost niet de vettige (essentiële) bestanddelen van je huid op. Je hoeft je gezicht in principe voor en na het aanbrengen van micellair water, niet nat te maken. Voordeel! Met een micellair water reinig je je gezicht snel. Voor waterproof make-up werkt een micellair water echter vaak niet goed genoeg.

[show_shopthepost_widget id=”2994330″]

Cleansing oil

Een reiniger op olie basis kan je huid reinigen, hydrateren en voeden, mits je de goede kiest. Vermijd ”harde” cleansing oils die té goed reinigen. Die laten een trekkerig gevoel achter op je huid en verwijderen ook je natuurlijk huidoliën. Ga liever voor een milde cleansing oil. Die zal je huid juist zacht en glad laten aanvoelen. Als je een olie gebruikt, kan je het best eerst je gezicht vochtig maken met lauw water. Doe hierna een beetje van de olie op je vingertoppen en breng het aan op je gezicht met ronddraaiende bewegingen. Er bestaan ook milde cleansing oils voor (waterproof) oogmake-up, maar je kan ze vaak beter apart van je huid olie aanschaffen.

[show_shopthepost_widget id=”2994311″]

Reinigingscrème

Heb je een droge of gevoelige huid? Dan is een reinigingscrème een aanrader. Deze reiniger is romig en vrij dik. Reinigingscrèmes bieden best veel verzorging en verwijderen ook geen belangrijke vetten van je huid, ze bevatten vaak ook voedende vochtvasthoudende bestandsdelen. Je kan een reinigingscrème met je handen aanbrengen door het in te masseren. Spoel het er hierna af met genoeg water. Anders gaat het vet aanvoelen.

[show_shopthepost_widget id=”2994312″]

Reinigingsbalsem

Reiniginsbalsem is een product dat nog minder lang bekend is. Maar het is een nieuwe trend! De balsems zitten vaak in een pot. Schep met een spateltje of je vinger een beetje van het product uit de pot en smeer het met je handen op je gezicht aan. Al je make-up zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Oók waterproof make-up. Op je huid verandert de balsem in een melkachtige substantie die je er met lauwwarm water makkelijk afwast. Je huid voelt daarna superzacht aan. Top!

 [show_shopthepost_widget id=”2994313″]

Reinigingsmelk

 

Reinigingsmelk is dunner dan reinigingscrème. Je kan het op een watje aanbrengen en met ronddraaiende bewegingen over je gezicht heen wrijven om je make-up er af te halen. Dit product werkt ook goed als je een droge of gevoelige huid hebt. Verwijder deze reiniger ook weer met water, niet met andere producten.

[show_shopthepost_widget id=”2994315″]

Reinigingsgel

Als je een normale, gecombineerde of vette huid hebt, is deze reiniger iets voor jou. Als je een gevoelige huid hebt, kan je het ook gebruiken, maar het zou iets te intens kunnen reinigen. Maak je gezicht eerst vochtig, breng een beetje van de reinigingsgel aan op je vingertoppen en masseer het in op je gezicht. Je zal merken dat de gel wat schuimt, waardoor je je make-up makkelijk kan verwijderen. Spoel het daarna af met water. Vermijd reinigingsgel met alcohol het liefst.

[show_shopthepost_widget id=”2994326″]

Reinigingsschuim

Deze reiniger zie je vaak in een pompverpakking. Het schuim verdeeld makkelijk over je huid en voelt zacht aan. Als je een normale tot vette huid hebt, is dit een grotere aanrader dan wanneer je een droge huid hebt. Je gebruikt dit product op dezelfde manier als de reinigingsgel. Je hoeft het alleen niet te laten opschuimen.

[show_shopthepost_widget id=”2994318″]

Toner/tonic

Er bestaan twee verschillende soorten toners: toners op basis van alcohol en op basis van water. Een op alcohol gebaseerde toner kan je huid irriteren. Een op water gebaseerde toner is vaak beter. Vermijd wel de toners met geurstoffen in het water, die kunnen je huid ook irriteren. Een toner gebruik je ná het reinigen van je huid om je huid extra te herstellen. Het verwijdert sporen van het andere reinigingsproduct. Een toner zorgt er voor dat je huid nog frisser aan voelt en het herstelt de natuurlijke pH-waarde van je huid.

[show_shopthepost_widget id=”2994320″]

 

Maak jij deze reinigingsfouten ook?
Waarom we allemaal ons gezicht verkeerd reinigen

Gebruik jij altijd twee reinigers?
Waarom je twee verschillende soorten reinigers wil gebruiken

Heb je een gevoelige huid?
Dit zijn de beste beauty producten voor een gevoelige huid

PHOTO CREDITS: HOSKELSA