Zo verwijder je je waterproof make-up makkelijk

We zijn de uitvinder van waterproof make-up nog steeds erg dankbaar. Ideaal voor tijdens de zomer. Maar ook op regenachtige dagen of wanneer je een lekkere huilfilm gaat kijken. De rest van de dag hoef je je geen zorgen meer te maken over uitgelopen mascara en zwarte vegen. Dan breekt ’s avonds het moment aan dat je je make-up eraf moet halen.. Scrubben, smeren, vegen, duwen, trekken… Niets schijnt te helpen. Wegen de voordelen van waterproof make-up eigenlijk wel op tegen deze eindeloze struggle? Jazeker! Wij hebben namelijk dé tips hoe jij snel én makkelijk je waterproof make-up kunt verwijderen.

1. Product

Waterproof make-up verwijder je niet met water (hè, hè.) Om waterproof make-up te verwijderen kun je het beste gebruik maken van olie! Er bestaan talloze oil-based make-up removers, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je dat even niet in huis hebt. Een goed alternatief is dan olijfolie, kokosolie of babyolie. Ook kan je gebruik maken van een make-up remover op crèmebasis. Dit voelt erg zacht en prettig aan op de huid. Hieronder shop je onze favoriete olies.

2. Materiaal

Stap 2 is het gebruiken van het juiste materiaal zodat de oliën z’n werk kunnen doen. Ga niet lopen klooien met doekjes of wc-papier maar gebruik met een olie altijd gewoon je (schone) vingers of een wattenschijfje.

3. Aanbrengen

Het is super belangrijk dat je je make-up er voorzichtig afhaalt. Hardhandig met een watje over je ogen wrijven beschadigt de dunne huid om je ogen en dat veroorzaakt rimpels, niet doen dus! Doe een druppeltje olie op je vingers of op een wattenschijfje en wrijf dit voorzichtig op en om je (dichte) ogen. Het product heeft even een paar seconden nodig om de make-up los te weken, daarna verwijder je het in slechts een paar vegen. Blijft er nog wat make-up achter in je ooghoeken? Gebruik dan een wattenstaafje. Vervolgens reinig je je hele gezicht: je wordt gegarandeerd fris en schoon wakker.

Nooit meer de panda look
De beste waterproof mascara’s

En dit zijn beste eyeliners voor je cateye
Deze eyeliner tips heb jij nodig met warm weer

Mogen we je even voorstellen aan long lasting make-up look
> Zo blijft je make-up écht de hele dag (en nacht!) zitten