Ja, je leest het goed hoor.. Guilt-free brownies! Een brownie met fudge topping (hmm) die dus ook nog eens suikervrij is. Hoe kan dat? Nou lees maar snel verder voor het recept, en probeer ook eens dit recept voor gezonde Lions!).
Guilt-free brownies
Wat heb je nodig?
Voor de brownie:
– 250 gram geweekte dadels
– 100 gram amandelmeel
– 75 gram cacao
– 100 gram geraspte rauwe courgette
– 2 eieren
– 200 gram kokosolie
– snufje zout
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder (dit is rijsmiddel voor deeg)
Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je courgette nodig hebt. Groente maakt cake ‘sponzig’, ideaal dus voor de perfecte brownie en je proeft er verder niks van.
Voor de fudge topping:
– 125 gram dadels
– 100 ml speltroom
– 50 gram cacao
– 75 gram kokosolie
Hoe maak je de guilt-free brownies?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt hierna de kokosolie in een pannetje en stop dan de dadels, eieren en kokosolie in een blender totdat het goed gemixt is. Giet het mengsel vervolgens in een kom en voeg de amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe. Vet hierna een ovenschaal in en doe het mengsel hier gelijkmatig in. Zet de schaal 30 minuten in de oven en dan even laten koelen.
Hierna begin je aan de fudge topping. Smelt de kokosolie in een pannetje en stop vervolgens alle ingrediënten (dadels, speltroom, cacao en gesmolten kokosolie) in een blender totdat het goed gemengd is. Giet de fudge topping over de brownies en zet ze daarna een uur in de koelkast (zwijmel in de tussentijd even weg bij deze heerlijke mannen). Hierna snijd je de brownie in stukjes en je bent helemaal klaar om ze op te eten! Enjoy, ladies!
P.S. Eet de brownies op de bank, met je favoriete serie… En dit zijn de leukste series!
Source: Voed Zo | The Baker Chick