Het ultieme stappenplan voor de perfecte wenkbrauwen

De kracht van een goed paar wenkbrauwen is niet te ontkennen. Moesten de wenkbrauwen jaren geleden vooral dun en strak zijn en deinsden we er niet voor terug om die overduidelijk op ons gezicht te tekenen, tegenwoordig willen we wenkbrauwen à la Cara Delevingne: groot, natuurlijk, vol en een beetje wild.

Maar hoe krijg je perfecte wenkbrauwen als je niet geboren bent met flink wat haargroei op de juiste plek of als je wenkbrauwen zo licht zijn dat ze bijna niet te zien zijn? Door onderstaand stappenplan te volgen natuurlijk!

Het ultieme stappenplan voor de perfecte wenkbrauwen!

Stap 1 +2.

Borstel de haren van je wenkbrauw omhoog om de natuurlijke vorm van je wenkbrauw goed te kunnen zien. Benieuwd met welk borsteltje je dit het beste kunt doen? Kijk hier!

Stap 3.

Verwijder ongewilde haartjes met een pincet. Verwijder alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw omdat je anders de natuurlijke vorm verliest en dit er onnatuurlijk uit zal zien.

Stap 4.

Gebruik een wenkbrauwpotlood dat één of twee tinten lichter is dan de kleur van de haartjes en teken hiermee een zacht lijntje onder je wenkbrauw. Werk van binnen naar buiten.

Stap 5.

Doe hetzelfde aan de bovenkant van je wenkbrauw. Werk van binnen naar buiten zodat je uiteindelijk de twee lijnen (onder en boven) met elkaar kunt verbinden aan de buitenkant. Je kunt een kleine boog creëren met het lijntje dat je aan de bovenkant van je wenkbrauw tekent.

Stap 6.

Vervaag de lijntjes met een wenkbrauwborsteltje. Kam de lijn als het ware je wenkbrauw in; de onderste lijn kam je naar boven, de bovenste naar onderen.

Stap 7.

Kleur je wenkbrauwen in met wenkbrauwpoeder of een matte oogschaduw.

Stap 8.

Breng concealer of highlighter aan onder de gehele wenkbrauw en aan de bovenkant van het uiteinde van de wenkbrauw. Maak de lijn wat zachter met een concealer kwast (of voorzichtig met je vingers).

Stap 9.

Hou je wenkbrauwen de hele dag mooi in model met een wenkbrauwgel.

Meer lezen?
Dit zijn de meest gemaakte make-up fouten (die jij hierna nooit meer maakt!)