Hierdoor breken je nagels steeds af

Heb je eindelijk een keer lange nagels, breken ze af.. Hier hebben heel veel mensen last van. Hoe voorkom je dit toch? Hoe krijg je lange en verzorgde nagels? Wij hebben de antwoorden voor je.

Laag in ijzer

Het kan komen door een ijzertekort in je lichaam. Dit kun je opvullen door veel vlees of vis te eten. Mocht je nou vegetarisch eten, kies dan groente zoals spinazie. Dit is namelijk rijk aan ijzer.

Te veel water gebruiken

En dan hebben we het niet over het water dat je drinkt, maar over wat je bijvoorbeeld gebruikt met afwassen. Dit kan je nagels heel slap maken. Ook verschillende schoonmaakmiddelen kunnen slecht zijn voor je nagels, gebruik daarom altijd handschoenen als je gaat schoonmaken.

Nagellak te lang op je nagels laten zitten

Nagellak bevat ingrediënten die erg uitdrogend zijn. Dit kan je nagels zwakker maken en daardoor breken ze af. Haal je nagellak er altijd op tijd af met nagellakremover.

Niet genoeg water drinken

Behalve de rest van je lichaam, hebben je nagels ook vocht nodig. Zonder vocht breken ze af. Drink daarom genoeg water. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

De verzorging van je nagels

Niet alleen via de binnenkant van je lichaam moeten je nagels verzorgd worden, maar ook vanaf de buitenkant. Gebruik daarom een voedende crème voor je handen en nagels. Er zijn ook speciale oliën die speciaal voor de nagels zijn. (Dit zijn de tips voor gezonde en sterke nagels.)

Op deze manier lijken je nagels toch nog een beetje lang
Zo laat je je nagels langer lijken!

En lange nagels hebben heeft niet alleen maar voordelen..
Dingen die je niet kunt doen met lange nagels

PHOTOCREDITS : THEYALLHATEUS