Zo voorkom je ingegroeide haartjes en kan je het beste scheren

Altijd vervelend die ingegroeide haartjes onder je oksels, op je benen of het ergst van allemaal, je bikinilijn. En nog vervelender: het kan gaan irriteren en rood worden. Maar je wilt natuurlijk wel met soft skin rondhuppelen deze zomer. Daarom hebben we de tips & tricks om ingegroeide haartjes te voorkomen.

1. Scrubben

Scrub jij je huid weleens? Dit is namelijk een must als je ingegroeide haartjes wilt voorkomen! Met scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen. Deze dode huidcellen kunnen het lastig maken voor een haartje om naar buiten te groeien. Scrubben geblazen, ladies. Het liefst één keer per week. Als je je bikinlijn scrubt, doe dit dan wel met een milde versie. Maak dan bijvoorbeeld deze zelfgemaakte scrub.

2. Op de juiste manier scheren

We willen natuurlijk allemaal een gladde huid.. maar op een verkeerde manier scheren is ook een veel gemaakte fout. Als je te dicht op de huid scheert kap je de haren vaak onderhuids af, dan kan het lastig zijn voor een haar om een uitweg te vinden. Ook het scheren in de verkeerde richting is een van de oorzaken van ingegroeide haartjes (scheer altijd met de groeirichting van de haartjes mee).

3. Soepelvallende kleding

Ook hele strakke kleding zoals een skinny jeans of té strak ondergoed kan ervoor zorgen dat je haartjes de verkeerde richting opgroeien. Draag liever iets soepelvallends… and you’re good! Dit betekend natuurlijk niet dat we afscheid moeten nemen van onze lieveling, de skinny jeans. Maar kies dan voor ondergoed dat iets losser zit.

4. Pincet

Je kunt een ‘lui’ haartje proberen te verwijderen met een pincet. Steriliseer je pincet vooraf wel héél goed anders kan het ook nog eens gaan ontsteken. Een warm bad kan ook helpen bij het verwijderen van het haartje. Hierdoor wordt je huid namelijk zachter en is ’ie makkelijker te verwijderen.

Geen pleister meer nodig!
Dit is de snelste manier om bloeden te stoppen na het scheren

Langer genieten van een gladde huid!
Zo hoef je je minder vaak te scheren en blijf je langer glad

Omg, waarom had ik die oorlogswond net niet gezien?
10 gedachtes bij het scheren van je benen