His Eye On Fashion: Tim Douwsma

De blonde zanger Tim Douwsma presenteert sinds dit jaar AVRO’s Junior Dance en komt binnenkort met een nieuwe single uit, maar we hebben hem natuurlijk allemaal tijdens het afgelopen songfestival de ‘douze points‘ namens Nederland uit zien delen. In heel Europa viel de knappe Hollandse Tim op want direct na zijn ‘optreden’ was hij trending topic op Twitter en kreeg  ‘the hot Dutch guy’ van veel vrouwen wereldwijd douze points uitgedeeld. Wij waren wel benieuwd wat trending Tim van vrouwenmode vindt en vroegen hem wat wij vrouwen wat hem betreft juist wel, en wat absoluut niet moeten dragen.

Tim verontschuldigt zich bij aanvang van het interview al dat hij niet heel veel verstand heeft van mode. ‘Als ik bijvoorbeeld af en toe mijn vriendin zie shoppen, snap ik er niets van. Laatst wilde ze een tuinbroek kopen! Ja misschien is dat heel stom hoor, maar ik herinner mij dan vooral de foto’s van vroeger waarop mijn moeder tuinbroeken aan had. Dat vind ik dan ook wel weer super grappig aan mode; dat zo’n kledingstuk weer terug kan komen en dat vrouwen er vervolgens weer massaal voor gaan. Jarenlang is het niets, en ineens is het weer hot en vinden vrouwen het opnieuw helemaal te gek.’

Scherpe analyse Tim, maar over de tuinbroek praten we straks zeker nog even verder. Ik ga eerst even je modekennis testen.

Wat denk je dat een culotte is?

‘Sorry?’ Een culotte. ‘Een wat? kunot?’ Nee een c-u-l-o-t-t-e. ‘Een culotte… ja geen idee! Ik zou bijna denken dat het iets is dat je in je haar doet, maar dit interview gaat natuurlijk over een kleding. Jeetje mina, weet ik veel. Is het misschien iets van een rok?’

Bijna, warm hoor! Het is een broekrok. Vind je dat wat, de broekrok?

‘Ja ik vind dat veel te ingewikkeld. Wat is het nou, een broek of een rok…?’ Als je zit of staat lijkt het een rok, maar als je gaat bewegen zie je dat het een broek is. ‘Oke… het moet een multifunctioneel iets zijn ofzo? Het moet je staan denk ik… Maar ik vind dit soort dingen eigenlijk een beetje maf.’

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

‘Ja dat heb ik vast wel, maar wat was dat laatst nou ook alweer? Dat ik dacht, oh god, waarom moet dat ineens weer? Ja! Weet je wat, die spijkerbroeken tot aan je navel. Ik weet nog dat mijn moeder altijd over de lage broekentrend van tegenwoordig zei “vroeger hadden we juist hele hoge broeken”. En dan reageerde ik met: dat méén je toch niet serieus, dat is toch a-sexy en heel lelijk? En nu zie je vrouwen ze steeds vaker weer dragen, het zal vast ontzettend hip zijn, maar ik snap het niet zo goed.’

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

‘Ja dan wil ik wel hele mooie lange benen hebben en die zou ik dan vooral wél laten zien, zeg maar…’ Je bedoelt korte rokjes en korte broekjes?  ‘Eh ja, ik hou van vrouwen met mooie lange benen, en als die dan ziet in een shortje of kort rokje, tsja.. Dat vind ik wel mooi, ja. Haha.’

Hoe zie jij een vrouw het liefst gekleed gaan?

‘Als ik naar mijn vriendin kijk, vind ik het mooi dat het op een bepaalde manier sexy is maar wel met klasse. Dus zonder dat het ordinair wordt. Snap je?’ Ja dat ze wel iéts laat zien, maar vooral veel aan de verbeelding over laat. ‘Ja precies, soms zie je vrouwen lopen die wat dat betreft dan net over het randje zijn gegaan, het wordt dan té. Soms zelfs echt letterlijk té doorzichtig. Als je een heel mooi lijf hebt is daar natuurlijk niets mis mee, maar ik vind het chiquer als vrouwen ook nog wat bedekken. Ik hou best van kortje broekjes, maar niet van ordinair.’

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

‘Het mag best sexy, maar overdrijf het niet. Hou wel een beetje klasse.’

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vind zien?

‘Mijn vriendin zat naar Gossip Girl te kijken (ja ja Tim 😉) en een meisje dat daarin speelt.’ De blonde of de donkere? ‘Nee de blonde, ze heet Blake geloof ik, daar zag ik laatst foto’s van op de rode loper in Cannes in een waanzinnig mooie rode jurk. Dat vond ik écht prachtig, dat was nou echt mijn smaak. Ik vind haar ook een natuurlijke schoonheid en dat vind ik mooi aan vrouwen, dat het niet teveel opgedirkt is, niet too much.’

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

‘Ja, eeehm. Dat is best heel verschillend en hangt heel erg af van waar ik zin in heb. Ik probeer altijd wel iets stoers aan te doen. Ik loop graag in een spijkerbroek en een leren jack, maar soms vind ik heel netjes strak in pak ook fijn. Als ik dan heel chique in pak gekleed ben, vind ik het wel leuk om daar bijvoorbeeld weer sneakers onder te dragen.’ Dat het wel jong blijft? ‘Ja, dat sowieso.’

Tenslotte heb ik nog een aantal fashion items die op dit moment tres a la mode zijn. Aan jou de vraag wat jij er van vindt, je mag kiezen uit GO of een ontzettend NO.

   gezondheidsslipper 1

De cross sandal

‘NO! Die vind ik echt verschrikkelijk, zo lelijk! Nee! Echt totaal niet sexy, het loopt vast fantastisch, maar je krijgt van mij geen 12 punten.’

foto 2

De mule

‘Ja dat vind ik best wel mooi. Deze snap ik wel. GO.’

foto 1

De tuinbroek

‘Ja ergens vind ik het wel grappig en stoer, maar het is natuurlijk wel een beetje seksloos. Ik vind het wel leuk nonchalant, maar nogmaals ik vind het vooral grappig dat hij dus weer terug komt. Hij krijgt een voorzichtige GO, maar op momenten. Af en toe is dit best leuk, maar doe hem vooral niet aan op je eerste date met een jongen, haha. Succes niet verzekerd, zeg maar.’

bralette

De bralette

‘Is dit een bh?’ Nee het is een bralette, het heeft iets weg van een bh maar heeft een extra stuk stof er aan waardoor hij wat langer is dan een bh en je hem dus als top kunt dragen. ‘Maar meer heb je dan niet aan, met een blote buik dus?’ Ja, je draagt hem bijvoorbeeld op een spijkerbroekje met een blazer erover heen. ‘Goh, ja het kan, maar niet zeker niet voor iedereen. Je moet hem kunnen hebben, dus wel met bijpassende…?’ Buikspieren? ‘Hahaha ja, maar ook met bijpassende kledingstukken. Het wordt natuurlijk snel ordinair zo’n eh bra-eh-lette.’

foto 4

De high waisted short

‘Nee, NO! Dat vind ik helemaal niks. Doe mij dan maar een mooi rokje, gewoon iets wat wij mannen gewend zijn, haha.’ Niet teveel nieuwe trends? ‘Nee, het is goed zoals het is. Nu moet het weer bijna over de navel, wat is het volgende? Weet je, misschien moeten wij mannen er wel gewoon aan wennen, maar tot nu toe ben ik nog alles behalve enthousiast. Als wij vrouwen er op uitgekeken en het zat zijn vinden jullie het net leuk? Ja maar jullie vrouwen wisselen zo ongeveer eh.. Per seizoen van mening? Ja, echt haha!

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »