Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom vroegen we co-founder van Tenue de Nîmes, Menno van Meurs, de hemd van het lijf. 

We overdrijven niet als we zeggen dat Tenue de Nimes de beste denim boutique van ons land is. Ze wonnen (inter)nationale prijzen en ze hebben dan ook trouwe bezoekers van over de hele wereld: een bezoekje waard dus als je in Amsterdam bent!

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

Hm…., dat is gelijk een lastige vraag. De jaren 90 trend van nu vind ik echt helemaal niks. Als ik een meisje over straat zie lopen met zo’n roze legging en een overdreven geprinte top denk ik echt: NEE. Je ziet te veel van die overdreven kleurrijke kleding in het straatbeeld en het enige waar ik aan denk is XTC en house. Ik vind dat een vrouw er zeker niet knapper van wordt..

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

Allereerst: alleen maar hoge hakken. Weet je dat zeker Menno? Het is best heftig om altijd op hoge hakken rond te lopen.. Ja hartstikke zeker! Vrouwen met hakken hebben een bepaalde zelfverzekerdheid die ik te gek vind! Ik zou me echt ultra-vrouwelijk kleden. Een goed voorbeeld zijn de Parisiennes. Die vrouwen daar snappen als geen ander hoe ze een basic touch aan een stijlvolle outfit toevoegen met ontzettend mooie items. Ik heb het idee dat zij werken vanuit 7 essentiële pieces waardoor hun look er altijd moeiteloos briljant uitziet.

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

Eigenlijk zijn dat twee dingen:

  • Toon je vrouwelijkheid
  • Durf jezelf te tonen

Ik merk in de winkel dat vrouwen zichzelf liever verschuilen achter een maatje groter omdat dat comfortabeler zit en ze zo hun vrouwelijkheid kunnen verbergen. Dat is echt nergens voor nodig. Ik sta er op dat vrouwen zichzelf durven te tonen. Ik probeer ze altijd met een goed en zelfverzekerd gevoel de deur uit  te laten gaan.

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

Hoeveel mag ik er noemen? We gaan voor één vrouw, Menno.. helaas. Oke, in dat geval ga ik voor Isabel Marant. Zij is de vrouw die  high-end pieces en down to earth perfect met elkaar weet te combineren. Ze manifesteert zichzelf op een briljante wijze! Ze weet haar fashion items met een bepaalde toepasbaarheid te mixen en dat maakt haar bijzonder en ontzettend modern.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Ik heb een voorliefde voor jeans. Een goede jeans combineer ik het liefst met een mooie sweater of basic t-shirt. Ik ga vooral voor niet té veel. Ingetogen is het juiste woord, denk ik. Mijn favoriete label is bij uitstek Double RL & Co, een niche label van Ralph Lauren. Deze collectie is een ode aan de 20e eeuw!

Welke trend moeten we echt in de gaten houden voor het volgende seizoen? 

Wat ik merk is dat we met zijn allen klaar zijn met de crisis. Het woord crisis mag wat mij betreft verboden worden trouwens! De vrolijke en frisse kleuren mogen weer in het straatbeeld getoond worden. De nieuwe collectie van Acne studios bewijst dit.

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

shopping items interview menno

  • Crop top 

No go. De nineties zijn echt niet mijn ding..

  • Round sunnies 

Go

  • Baseball cap

No go

  • Broekrok 

No go

  • Maxi skirt 

Go! Kan ontzettend vrouwelijk zijn.