Hoe combineer je velvet nou eigenlijk?

De eerste voorspellingen werden al gedaan in 2014, maar nu is fluweel echt terug. Het stofje krijgt een grote hoofdrol in de kledingindustrie en wordt nu steeds vaker gedragen. Van een knappe velvet blazer tot die te leuke velvet boots. Maar hoe draag je fluweel?

1. Donker fluweel boven
Draag je een donkere kleur fluweel, draag hieronder dan iets lichters. Zoals een lichtblauw overhemd en een eenvoudige jeans, laat je fluwelen blazer knallen. Als je licht fluweel wil dragen, draag je dit onder een vestje of een jasje dat donkerder is. Hierdoor oogt het fluweel klassiek.

2. Safe is saai
Natuurlijk is een classic zwarte velvet blazer altijd goed, maar kies dit seizoen ook eens voor wat opvallendere kleuren zoals okergeel of militair groen.

3. Zwart mat
Speel je toch liever of safe? Dan is een zwarte blazer een goede optie. Kies voor zwart fluweel en zorg dan dat het mat is.

4. Less is more
Omdat fluweel gauw in het oog springt is het verstandig om de rest van je outfit wat rustiger te houden en voor basics te gaan. Natuurlijk kun je voor een avondje wat groter uitpakken met diverse stoffen en combinaties, maar houd het overall simpel en leg de aandacht op je fluwelen pareltje.

5. Weinig accessoires
Dit geldt ook voor het dragen van accessoires bij fluweel. Fluweel is erg opvallend en wordt daarom al snel het middelpunt van je outfit. Blijf hier aan trouw door je look af te stylen met understated accessoires. Kies voor delicaat, niet te veel en niet te groot.

6. Fluwelen balansdag
Aangezien velvet een ‘zware’ stof is, is het belangrijk om de andere stoffen licht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een satijnen top of een gladde pantalon.

READ NEXT
Interior inspiration: velvet
De red velvet croissant: deze wil je uitproberen!
TREND: Fluweel gaat je warm houden komend seizoen!

 

Shop hier de allermooiste fluwelen items

[show_shopthepost_widget id=”2009063″]

Photo credits: _angelathart