Houd jij ook van Oreo? Dan wil je deze oreo shotjes proberen

Kun jij ook geen genoeg krijgen van die lekkere Oreo koekjes. Dan ben je op het juiste adres, want wij hebben een revolutionaire manier gevonden om deze koekjes nog veel lekkerder te maken. En je hoeft er niet voor te gaan bakken, lekker easy en daar houden wij van. Jij verbluft iedereen met deze party snack (of eet ze gewoon tijdens een welverdiende Netflix marathon).

Oreo shotglaasjes recept

Wat heb je nodig?
10 Oreo koekjes
30 gram roomkaas
28 gram melkchocolade
120 ml melk
Shotglaasjes of ijsvormpjes met een platte onderkant 

Slagroom

*optioneel
Mini Oreos als garnering

Hoe maak je het?
Voeg Oreo’s aan een keukenmachine toe en pulse de koekjes tot je alleen maar fijne kruimels hebt. Als je geen keukenmachine hebt: doe de koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegroller.

Voeg nu de kruimels en roomkaas samen en meng dit met je handen tot een soort deeg. Doe hierna het ‘deeg’ in de shotglasjes en plet het, zodat alleen de zijkanten bedenkt zijn. Je gebruikt dus het shotglaasje als mal voor je deeg.

Begin nu met smelten van de chocoladerepen. Omdat dit snel kan aanbranden kun je het beste een kom op een pan met kokend water zetten. Zorg er wel voor dat het water de kom niet raakt, maar dat de chocolade smelt door de warme stoom.

Giet de chocolade in het shotglaasje en beweeg de shotglaasjes zodat het deeg bedekt is met een laagje chocola. Laat dit 15 minuten hard worden in de vriezer. Haal de shotglaasjes uit het vormpje en giet er melk bij en maak  het af met slagroom en eventueel een koekje. Bottoms up!

Heb jij deze receptjes al geprobeerd? zo niet, you’re missing out!
>
 RECEPT: Kinder Bueno cheesecake!
OMG! Alle Red Velvet cake-liefhebbers opgelet!
De àllerlekkerste pannenkoek recepten

PHOTOCREDITS : gettingmyjustdesserts