How to dress like a Parisian

Dat Franse vrouwen stijl hebben dat staat als een huis. Ze staan bekend om hun klassieke, elegante en sophisticated stijl en zien er altijd effortlessly chic uit! Het lijkt een ‘koud kunstje’ maar de Franse kunst lijkt toch wat ingewikkelder dan gedacht. Zelden betrap je ze op een fashion erreur want de outfits kloppen altijd van top tot teen (bijna frustrerend!). De Franse stijl lijkt daarom alleen te zijn weggelegd voor een échte Parisian. Hoe doen die Françaises dat toch? Wij hebben het voor eens en altijd voor je opgezocht. Met deze acht Franse regels heb je het zo onder de knie!

How to dress like a Parisian

1. Get the right balance

Classy meets sophisticated… de outfit van een Française is altijd in verhouding. Wanneer ze een zwarte rok draagt wordt dit gecombineerd met een paar stoere boots en wanneer ze kiest voor een simpele jeans dan worden de kitten heels uit de kast getrokken.

2. Black is the new black

Franse vrouwen houden van zwart! Het is een kleur die makkelijk te combineren is en zorgt voor die elegante en edgy uitstraling. Ze zijn ook gek op neutrale basic kleuren zoals wit, nude en navy-blue. Je zult een Parisian niet snel in opvallende kleuren zien (bekijk hier onze ode aan de knapste kleurencombinatie.)

3. Keep it simple

Keep it simple want dat is het geheim! Investeer in een paar goede basics zoals een simpele jeans, tailored blazer en een klassieke trenchcoat. En als je voor accessoires gaat: kies dan voor een paar mooie verfijnde varianten.

4.  Flats

Veel vrouwen denken dat ze hoge hakken moeten dragen om eruit te zien als een classy French lady maar het tegenovergestelde is waar! Je zult een Parisian overdag niet snel zien met high heels. Ze zijn namelijk dol op flats, leather loafers en sophisticated boots.

5. You can’t go without a leather jacket

Door het Franse weer weet je nooit waar je aan toe bent (dat klinkt ons Dutchies bekend in de oren) daarom houden Françaises van layering. Een leren jasje is hierbij het favoriete item. Het geeft een classy look nét even een stoer randje (wil je weten hoe je leren jasje een leven lang meegaat? Kijk dan hier.)

6. It’s all about details

De Franse Fashion vrouwen zijn perfectionisten en letten daarom op alle details. Ze investeren maar al te graag in goede beautyproducten voor een flawless skin. Het zal je misschien verbazen maar ze dragen zelf weinig make-up (en dit zijn de Franse beautyregels.)

7. Believe in yourself

Een van de dingen waardoor een Parisian opvalt is haar attitude. Ze gelooft in zichzelf en straalt dit ook uit, so show them attitude girls (bekijk hier de mooiste Parisian hairdo’s.)

8. Quality over quantity

French ladies houden van kwaliteit en geven daar graag geld aan uit (een échte designertas duur? Welnee..) We hebben helaas geen geldboom in de tuin staan, maar basic items met rijke materialen hoeven helemaal niet duur te zijn!