Interior styling fouten die we allemaal maken

Het creëren van de perfecte inrichting is een kunst op zich. Het combineren van de juiste kleuren en het zoeken naar goede meubels en accessoires kan best lastig zijn. Iedereen maakt dan soms ook een enorme misser. Gelukkig kun je die voorkomen zodra je deze styling fouten weet. Vermijd deze en wij weten zeker dat je een ontzettend stijlvolle inrichting hebt.

Kip zonder kop

Maak jij je intrede in een nieuwe woning of is je huis gewoon toe aan make-up over? Vaak doet dat ons besluiten een willekeurige meubel boulevard binnen te stappen. Met een overweldigd hoeveelheid aan spullen zien we door het bomen het bos niet meer. Uiteindelijk komen we thuis met vaasjes terwijl er nog niet eens een vloer ligt… Nee ladies, dit is niet de volgorde. Dit zijn de stappen waar je je aan wilt houden:

  1. Inspiratie opdoen! Op Pinterest en Instagram komen we de mooiste interieurs tegen, vindt een woonstijl die bij je past en vertaal deze naar een moodboard.
  2. Begin bij de basis, de vloer. Hierna kies je de kleuren voor op de muur.
  3. Bepaal je inrichting en maak op basis hiervan een lichtplan.
  4. Nu is het tijd om de boel aan te kleden met kleine meubels, sfeerverlichting en accessoires!

Te snel iets kopen

Het is logisch dat je meteen je hele huis wilt inrichten, je hebt ten slotte allemaal nieuwe dingen nodig. Je hebt maar een dag een auto, bus of aanhanger tot je beschikking. Dus je wil het liefst alles in één keer doen. Eigenlijk is dit zo zonde. Hierdoor zit je al snel met een huis vol spullen maar had je het liever anders gehad. Probeer van te voren al te sparen of al te zoeken naar een tafel of stoelen. Of koop alleen het hoognodige en ga daarna op zoek naar mooie dingen.

Houd je aan je kleurenpalet

Door een kleurenpalet te kiezen zorg je ervoor dat je interieur geen rommeltje wordt van verschillende kleuren. Op Pinterest kan je zoeken naar mooie kleurcombinaties. Ga voor een kleurenpalet waar je je goed bij voelt en stick with it. Gebruik niet meer dan drie verschillende tinten. Meer maken het geheel onrustig.

Op dit moment is geel helemaal hot, maar dit betekent niet dat we de hele boel moet omgooien. Speel dan met accessoires. Zo kan je heel eenvoudig je interieur een boost geven en ook weer eenvoudig vernieuwen. Denk aan een gekleurd vloerkleed, kussens, dekbedovertrek of kaarsen.

Te grote of te kleine meubels

In een woonboulevard is het vaak moeilijk in te schatten hoe groot of klein een meubel nou echt is. Meet van te voren goed de ruimte op. Twijfel je toch of die bank te groot is in je woonkamer? Leg dan bijvoorbeeld kranten op de grond. Nog even een tip tussendoor.. Bij het inrichten van kleine ruimtes zijn grote meubels key, door het gebruik van kleine meubels laat je de ruimte nog kleiner lijken.

Matchy

Leuk dat patroon in het behang, maar dat betekent niet dat het hoeft terug te komen in de kussens op de bank. Zoals we eerder al gezegd hebben: houd je aan het kleuren palet, maar mix en match met verschillende materialen en vormen om het speelser te maken.

Accessoires

Met al die accessoires die je tegenwoordig voor een prikkie kan kopen zou het zomaar eens het geval kunnen zijn dat jouw huis er inmiddels uit ziet als een onrustig poppenhuis. Investeer liever in een paar goede accessoires die echt iets toevoegen aan je interieur.

Kijk die kussens………
> 9 populaire interieur items voor (VEEL!) minder

Bye bye velvet!
> Dit zijn dé leukste interieurtrends van het moment

Vergeet niet je favoriete interieurshops te bekijken
> 8 knapste interieur pieces die je nu in de sale kan shoppen

PHOTO CREDITS: JOLIE LOT