Is je haar snel vet? Dit kan de reden zijn

Het maakt niet uit hoe vaak jij het wast, het is zelfs na het wassen nog een beetje vet. Twee keer wassen, eerste conditioner en dan shampoo, het helpt allemaal niet. Hoe dan? Wij hebben de tips voor je.

Vet haar van shampoo…

Er zitten grote hoeveelheden siliconen in shampoo. Siliconen zorgen ervoor dat je haar gaat glanzen en laten zelfs droog en pluizig haar er beter uitzien. Je zou bijna denken dat het dan wel goed zal zijn, máár ze kunnen ook een boosdoener zijn voor een snelle vette coupe.

Siliconen zijn moeilijk uit het haar te wassen, het kan zelfs 20 (!) wasbeurten duren voordat deze volledig zijn verdwenen uit het haar. De siliconen kunnen, zorgen voor build up in het haar. Een build-up in het haar zijn dus de restanten shampoo en conditioner. Hierdoor kan je vet haar krijgen. Zélfs als je het net hebt gewassen. En dat is niet wat we willen.

Clarifying shampoo

Als je wil stoppen met het gebruiken van siliconen shampoos, zijn er genoeg alternatieve producten. Maar wij raden je aan je haar eerst een keer goed te reinigen met een clarifying shampoo. Dan zal je merken hoe je haar echt is. Misschien heb je wel veel meer krul of is het veel droger dan je op het eerste gezicht dacht. De clarifying shampoo reinigt het haar en de hoofdhuid intensief en verwijderd de resten van o.a. siliconen.

Siliconenvrije shampoos

Nadat je het haar grondig hebt gereinigd met een clarifying shampoo kan je overgaan op een shampoo zonder siliconen. Wij hebben de beste siliconenvrije shampoos voor je op een rijtje gezet. Bekijk en shop deze hieronder!