Jamsu – Je make-up blijft superlang zitten met deze beauty trend

Er is niets vervelender dan zien dat je net perfect aangebrachte make-up er alweer half af is. Zelfs al heb je foundation, primer en setting spray gebruikt. Dat komt omdat veel van deze producten niet doen wat ze beloven. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze make-up routine wel long lasting te maken.

Zo lazen wij dat er een nieuwe techniek is genaamd ‘jamsu’, afkomstig uit Korea. Dat beloofde al veel goeds, want Koreaanse vrouwen staan bekend om hun prachtige huid. Het fijne aan deze techniek is dat je er niets nieuws voor hoeft te kopen. De dingen die je nodig hebt zijn: een kom, water en een losse make-up poeder.

Zo werkt het:
‘Jamsu’ betekent duiken in het Koreaans, en dat is dan ook wat je gaat doen. Breng je make-up aan zoals altijd, maar gebruik nog geen eyeliner of mascara. Bake daarna je gezicht met poeder en leg je gezicht vervolgens 10 tot 15 seconden in de kom als je een normale of droge huid hebt, en 25 tot 30 seconden als je een vette of gecombineerde huid hebt. Droog hierna heel voorzichtig je gezicht af. Voorkom dat je je make-up uitsmeert. Het koude water zorgt ervoor dat je make-up matte en long lasting wordt. Ideaal voor de zomer dus.

Nu je mascara en lipstick nog!
De favorieten mascara’s van MonStyle
Deze rode lippenstiften worden het meest gedragen

PHOTOCREDITS EDDIENEW