Je huid verbeteren? Manon heeft dé tip!

Je huid verbeteren: dat willen we allemaal wel, toch? Minder onrustig, gladder, strakker, frisser: er valt altijd wel iets te verbeteren en je huid is een enorm visitekaartje. Je kunt je nog zo mooi kleden maar als je letterlijk niet goed in je vel zit, merk je dat figuurlijk jammer genoeg vaak ook. Een mooie huid maakt nu eenmaal dat je je zelfverzekerd voelt!

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet echt een held ben als het aankomt op huidverzorging. Ik smeer ’s ochtends en ’s avonds braaf, verwijder mijn make-up meestal (maar ook met regelmaat niet), neem misschien een keer in de maand een masker en als ik echt in een gekke bui ben, ga ik een keertje naar een schoonheidsspecialist, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Toen ik dan ook een uitnodiging kreeg van het Nederlandse huidverbeteringsmerk hannah om een ‘hannah Xperience’ te ondergaan, wist ik in eerste instantie niet goed of ik nu blij verrast of doodsbenauwd was. Want ja, ik wil mijn huid verbeteren, graag zelfs, maar de verhalen die ik hoor over bindweefselmassages (ook één van de dingen waar hannah bekend om staat) zijn niet echt uitnodigend. Als ik het van vriendinnen mag geloven zou dat helse pijnen en dagenlange beursheid opleveren (naast  een mooiere huid natuurlijk, maar like I said: ik ben niet zo’n held…). Omdat ik toch vind dat ik het in ieder geval een keer moet proberen om erover mee te kunnen praten, besluit ik op de uitnodiging in te gaan.

Hannah kende ik eerlijk gezegd alleen van de potjes die ik weleens op het badkamerplankje bij mijn moeder zag staan en omdat mijn moeder een nuchtere Groningse is, die ik ervan verdenk dat ze het onzin vindt om honderden euro’s op haar gezicht te smeren, had ik niet het idee dat het een super-top-of-the-bill-merk was. Maar als ik aankom bij het Xperience Centre wordt me direct duidelijk dat ze iets heel erg goed doen. Niet alleen is het pand (wat zeg ik: landgoed) indrukwekkend, het straalt ook een soort ontspannenheid uit waar ik direct blij van word. Ik begin met een intakegesprek met huidcoach Amber en tijdens dat gesprek ben ik eigenlijk direct om. Amber legt me uit dat er een groot verschil is tussen huidverzorging en huidverbetering en vraagt me niet alleen naar mijn ‘smeergewoontes’ maar ook naar eet- en levensstijl (ik geloof in het totaalplaatje) en meet mijn huid op door vochtgehalte, vetgehalte en zuurgraad. Ik scoor voorlopig nog niet heel goed maar Amber stelt me gerust met de indrukwekkende resultaten die ze behalen.

Een behandeling bij hannah bestaat altijd uit Reinigen, Peelen, Stimuleren en Herstellen. Het reinigen is een feestje. Amber reinigt met een olie waardoor mijn huid niet trekkerig voelt en het voordeel van olie is dat het op een zachte manier ook het teveel aan vet verwijderd (lees: de vettere gedeeltes van je huid worden minder shiny zonder uit te drogen). Ik krijg een peeling en die prikkelt in het begin behoorlijk maar het mooie is dat ie stopt met prikken wanneer ie uitgewerkt is. So far so good. Ik besluit Amber te vertellen dat ik best angstig ben voor de bindweefselmassage (we zijn tenslotte bij ‘stimuleren’ aangekomen..) maar ze neemt mijn angst direct weg door uit te leggen dat je een goede bindweefselmassage best mag voelen maar dat ie nooit pijn mag doen. En hannah heeft de bindweefselmassage zo goed als uitgevonden dus ze zullen het wel weten. Ik besluit me over te geven. Waar Amber tijdens het reinigen en peelen me heeft overladen met tips, geeft ze aan dat de bindweefselmassage echt een ontspanningsmoment is (zijn mijn vriendinnen watjes of zijn ze altijd naar de verkeerde specialisten geweest?!) en dat ze haar mond gaat houden. Bijna jammer, want elke tip is geweldig (kom ik binnenkort op terug, beloofd!). Ik denk dat de bindweefselmassage uiteindelijk te vergelijken is met een goede lichaamsmassage: een beetje stevig is in dat geval eigenlijk heel lekker en dat geldt ook voor je gezicht. Moet zelfs mijn best doen om niet in slaap te vallen…

De Xperience wordt afgesloten met de verzorging. Ik krijg de meest goddelijke crèmes opgesmeerd (mam, sorry: je had, zoals altijd, gelijk) en een advies-op-maat qua huidverzorging mee. Je huid verbeteren doe je natuurlijk wel met de juiste producten en de instructies zijn monkeyproof: twee pompjes van dit, twee spuitjes van dat: dit kan ik zelfs. In de spiegel zie ik nu niet alleen dat mijn huid een mooie glow en hele gezonde teint heeft: ik ben ook niet vlekkerig en rood (wat ik die keer dat ik naar een schoonheidsspecialiste ging, wèl altijd was). Ik ben hartstikke om en verheug me nu al op de volgende behandeling over acht weken. En natuurlijk wil ik dan beter ‘scoren’ dus reinigen, peelen, stimuleren en herstellen zal ik! Zou zomaar kunnen dat je me over een paar maanden tegenkomt met een poezelig huidje.

P.S. Nieuwsgierig geworden naar een hannah Xperience? Hier vind je een overzicht van alle hannah huidcoaches in Nederland!