Je jeans wassen? Hell no!

Je jeans wassen is niet alleen slecht voor de kwaliteit van je jeans (slijtage, kleurverlies) maar ook nog eens voor het milieu. Chip Bergh, CEO van Levi’s, komt met een briljant alternatief. Het schijnt dat ze bij Levi’s al jarenlang hun denim niet wassen maar gewoon een nachtje in de vriezer stoppen. Vies? Welnee: je vriezer doodt namelijk minstens net zo veel bacteriën als je wasmachine.

Mocht je toch een vlek hebben in je jeans, behandel ‘m plaatselijk met een borsteltje en een klein beetje zeep. Het vergt misschien wat extra handarbeid maar if you truly love your blue’s.. Raw denim ‘mag’ je sowieso, het liefst de eerste zes maanden helemaal niet wassen. Doe je dat wel eerder dan lopen de kleuren vaak heel lelijk door of wordt je jeans snel vaal. Voel je niets voor vriezen? Deze tips verlengen de levensduur van je jeans ook:

Zout

Ga je toch je jeans wassen? Doe dat dan met een klein beetje zout of Woolite Black in plaats van wasmiddel. Deze middelen zijn minder agressief dan wasmiddel en houden de kleur langer mooi.

Azijn

Gebruik in plaats van wasverzachter een scheutje azijn, gewoon in het bakje van je wasmachine. Je jeans wordt er heerlijk zacht van en het is vriendelijker voor het milieu.

Droger

Stop je jeans nooit in de droger. Hij krimpt en slijt er enorm van. Hang ‘m te drogen aan de pijpen: zo ‘lopen’ kleurstoffen die losgekomen zijn weer mooi terug op hun plek.

Altijd een skinny jeans die heel erg uitloopt?
Zó loopt je jeans nooit meer uit! 

Denim combineren doe je zo!
Denim on denim combineren
Zo combineer je de twee grootste denim trends