Jumpsuits: zo kies je de perfecte voor jouw figuur

Toen in 1919 de ‘overall’ werd uitgevonden had waarschijnlijk nog niemand voor ogen dat onze huidige versie, de jumpsuit (dankjewel, Elvis) zo’n doorslaand modesucces zou zijn. De jumpsuit is here to stay en ik kan ‘m je van harte aanraden in je basisgarderobe, maar waar let je op bij de aanschaf?

De jumpsuit is een van mijn favoriete kledingstukken. Niet alleen voor mezelf (hoe fijn, je bent met 1 item al helemaal ‘aangekleed’!) maar ook voor styling is ie heerlijk om te gebruiken: een jumpsuit staat namelijk echt iedereen en is au contraire wat de meeste mensen denken, niet alleen weggelegd voor fotomodellen van 1 meter 80. Het is alleen belangrijk om goed op een aantal dingen te letten zodat je de juiste jumpsuit kiest voor jouw figuur.

1. Het meest awkward gedeelte

Laten we beginnen met het meest awkward gedeelte. Een slecht zittende jumpsuit doet iets rondom je kruis wat je zeg maar absoluut niet wilt. Twee dingen waardoor je direct weet dat de maat niet goed is: je hebt teveel ruimte bij je kruis (jumpsuit mag wel iets baggy vallen maar nooit te) of je hebt te weinig ruimte bij je kruis (….). In beide gevallen: terughangen op het rek en rustig doorgaan naar de volgende.

2. Ben je klein van stuk?

De ‘playsuit’ (de versie van de jumpsuit met korte pijpjes) is dan een goeie optie omdat ie je benen langer laat lijken. Bij een jumpsuit moet je er op letten dat je pijpen wat smaller vallen. Een jumpsuit die te lang voor je is kun je makkelijk in je voordeel laten werken: draag er hakken onder en trek de ‘extra’ lengte van de broekspijpen over je hakken. Long legs guaranteed!

3. Ben je lang?

Hoe langer je bent, hoe wijder de pijp waar je uit kunt kiezen. Ook mooi: een jumpsuit die qua lengte net je enkels bloot laat. Sexy en het breekt een klein beetje.

4. Gezegend met curves?

Let vooral goed op het materiaal van de jumpsuit. Zijde ziet er heel chic uit maar is meestal niet zo lief voor je figuur…katoen en heel fijn gebreide jersey werken beter! Kies een jumpsuit die iets losser valt, in uni en probeer de lengte heel erg in je voordeel te laten werken (hakken, hakken, hakken).

5. Gespierde spijker?

Ga los met prints & ruches. Waar ieder ander figuurtype deze twee beter kan negeren, geven ze jou juist wat volume.

Voor iedereen geldt: als je een leger aan stylisten nodig hebt om weer uit je jumpsuit te komen: don’t buy it (of je kunt besluiten niets te drinken als je hem draagt).