Klonterende mascara? Zo los je het op

Tja, je kent het wel.. Je maakt je beauty look af met een likje mascara en dan gaat het helemaal de mist in. Je prachtige wimpers zien er ineens uit als een paar klonterige spinnenpoten. Ja, dat komt door je klonterende mascara.. Wij gingen op zoek naar de oorzaken én natuurlijk de oplossingen voor dit probleem. Je leest ze hier!

1. Mascara eraf halen

Haal je mascara er altijd héél goed af. Als er nog restjes mascara op je wimpers zitten heb je namelijk veel sneller kans op klonterige wimpers and we don’t want that! Wil je je mascara bijwerken en er niet helemaal afhalen? Lees dan even dit.

2. Oude mascara

Oude mascara droogt uit en kan bacteriën en schimmels bevatten. Klinkt niet heel prettig hè? En het zorgt dus ook nog eens voor klonten in je mascara. Gebruik je mascara dus niet langer dan drie maanden (en deze andere mascarafouten maak jij vanaf nu ook niet meer!).

3. Too much mascara

Dit zul je misschien weleens gemerkt hebben maar hoe meer mascara je opdoet, hoe meer klontjes je krijgt. Hou het dus gewoon bij één of twee laagjes (dit is de perfecte hoeveelheid mascara).

4. Mascara aan de rand

Te veel mascara op je borsteltje? Gewoon een beetje afvegen aan de rand van het potje, right? Niet meer doen dus. Dit droogt namelijk op en deze stukjes kunnen weer in je mascara terechtkomen waardoor er klontjes ontstaan.

5. Wiggle, wiggle

Mascara aanbrengen in een rechte beweging zorgt ervoor dat je mascara sneller klontert. Breng de mascara aan door middel van een zigzagbeweging, hierdoor haal je je wimpers een beetje uit elkaar en heb je minder kans op klontjes.

6. Lucht in je mascara

Ook lucht in je mascara kan voor klontjes zorgen. Als je bijvoorbeeld je mascara niet goed dichtdraait dan komt er lucht in en dan zal deze uitdrogen. Hetzelfde geldt als je het borsteltje te vaak heen en weer beweegt in het potje. Goed op letten dus…

7. Verkeerde mascara

Als één bepaalde mascara altijd zorgt voor klonterige wimpers (en je hebt alle bovenstaande tips al geprobeerd) dan kun je beter even een ander merk uitproberen. Het kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van de mascara liggen..

8. Klontjes verwijderen

Heb je vanavond een borrel, afspraak of feestje en heb je geen tijd om een nieuwe mascara te kopen? Dan is er een snelle oplossing om de klontjes uit de mascara te verwijderen. Je kunt namelijk een paar druppels oogdruppels in je mascara gieten om hem weer helemaal vloeibaar te maken. Draai voorzichtig rondjes met je borsteltje om het goed te mengen. Nu kun je je mascara weer goed en netjes aanbrengen.

Doe dit NOOIT meer!
> 5 dingen die jouw wimpers verpesten

Langdurig gekrulde wimpers krijg je zo:
> Dit is DE manier om voor altijd gekrulde wimpers te hebben

Oefening baart kunst!
> Hoe je wél je mascara moet aanbrengen