Kriebeltrui? Met deze middeltjes kom je er vanaf

Heb je net de perfecte trui gevonden, blijkt hij na een keer dragen énorm te kriebelen… En zo belandt je favoriete knit op de bovenste plank in je kast. Zo zonde! Gelukkig weten wij wel een aantal middeltjes tegen een kriebeltrui. Met deze tips zul je je kriebelende trui weer gewoon kunnen dragen zonder dat het ligt te verstoffen in je kledingkast.

Conditioner

Een van de middeltjes tegen kriebeltruien is conditioner. Wollen knitwear kan zachter worden gemaakt met precies hetzelfde als waar jij je haar ook zachter mee maakt: conditioner! Conditioners van hogere kwaliteit werken het beste (de 2-in-1 shampoos en conditioners kun je beter even laten staan).

Let wel even goed op: de meeste knitwear mag alleen op de hand en in koud water worden gewassen! Als je het niet helemaal zeker weet kun je het beste even op het waslabel aan de binnenkant van je trui kijken.

Azijn

Azijn: een super handig ‘huis, tuin en keuken’-middeltje. Dit heb je vast wel in je keukenkastje staan. Het is ook een van de handige middeltjes tegen een kriebeltrui! Dit is namelijk heel geschikt om kriebelende truien zachter mee te maken. Voeg twee scheutjes witte azijn aan je was toe (het liefst een koude handwas) en je knit komt gegarandeerd kriebelvrij de was uit! Belangrijk is dat je de knit niet naspoelt, maar even laat luchten om de azijnlucht eruit te krijgen.

Pluisjes verwijderen

Een grote oorzaak van al dat gekriebel zijn die kleine balletjes stof die zich op je trui verzamelen. Deze bastards zijn eigenlijk super simpel te verwijderen… Je leest hier dé tip voor het ontpluizen van je knitwear!

Vriezer

Je maakt de stugge haartjes die zorgen voor de kriebel zachter door je knitwear een beetje nat te maken en een nacht in de vriezer te leggen. ’s Ochtends haal je je knit uit de vriezer en laat je deze ontdooien. Doe dit rustig, anders heb je kans dat de vezels breken. Panty’s kun je ook best eens in de vriezer leggen. Je leest hier waarom.

Drogen

Bij het droogproces gaat het vaak mis… Knitwear is namelijk helemaal niet voor de droger gemaakt! Sterker nog: de droger is dé plek waar die nare kriebelende pluisjes ontstaan! Zorg er dus altijd voor dat je je truien laat drogen op de grond (je kunt ze eventueel ook droog föhnen). Dat is dus ook een van de middeltjes tegen een kriebeltrui. Wil je je truien per se in de droger stoppen? Vooruit… Kies dan wel voor het ‘fijne was’ programma en droog een aantal handdoeken mee.