Kun je beter je outfit ’s ochtends of ’s avonds bedenken?

De een is georganiseerd en bedenkt haar outfit vaak de avond van te voren al. Maar de ander heeft daar totaal geen zin in en bedenkt ’s ochtends wel wat ze uit haar kast plukt. Want ja, het ligt toch aan je mood van die dag zelf, wat je zin in hebt om te dragen. Maar wat is nou het beste? Om je outfit ’s ochtends pas te bedenken of kun je dit beter voor het slapengaan doen?

Voordelen om het ’s avonds te doen

1 Je hebt meer tijd in de ochtend
Want niemand heeft toch ’s ochtends de tijd om 7 outfits aan te passen? Je moet je haar nog doen, je make-up én nog ontbijten…

2 Je bent overal op voorbereid
Als je je outfit in de avond klaarlegt, dan heb je nog de tijd om vlekjes of kreukels te verwijderen. Zonder dat je dat in alle haast ’s ochtends nog moet doen. Want daar heb je toch geen tijd voor… Wist je trouwens dat je je kleding kreukvrij kan maken zonder strijkijzer?

3 Je bent gelukkiger
Ja, echt! Want je hoeft in de vroege ochtend niet nog een kwartier eerder uit bed, je hoeft niet meer te bedenken wat je aan wilt en dat scheelt een hoop stress!

 

Voordelen om het ’s ochtends te doen

1 Follow your mood
Als je voordat je naar bed gaat je kleren al klaarlegt, kan het zijn dat je ’s ochtends ab-so-luut geen zin hebt om die outfit aan te trekken. Misschien was je gister wel in een depri stemming, maar nu zie je het herfstzonnetje door je raam schijnen en heb jij totaal zin in een vrolijkere outfit. Dan is dus al het werk van de avond ervoor voor niets geweest en had je net zo goed die lekkere Red Velvet cake kunnen bakken…

2 Hoe is het weer vandaag?
Je kunt ’s ochtends natuurlijk veel beter het weer volgen. Je gooit je gordijnen open en je ziet meteen wat voor weer het wordt, plus welke outfit daar het best bij past!

3 Warming up
Je look bedenken van vandaag is ook een goede warming up voor de rest van de dag. Het is natuurlijk een creatieve inspanning en is een chille manier om zo de dag te beginnen. En dat kan dus ook zónder die kop koffie!

Gelukkig is er dus geen ‘regel’ wanneer het het beste is om je kledingkeuze te bedenken, dus keep on doing what you’re doing!

Source: Neginmirsahehi