Zo overleef je de ochtend zonder koffie!

Iedere week deelt health coach Cil (van Your Health Coach) alle ins en outs op het gebied van healthy living. Denk je ’s ochtends koffie nodig te hebben om je dag goed te starten? No way! Cil verklapt namelijk de manieren om je dag te beginnen zonder koffie! Lees het hier…

Zo overleef je de ochtend zonder koffie

Ik ben een enorme coffee-lover en drink dan ook graag elke dag minstens één kop koffie. Zolang je geen koffiemelk, bergen suiker of zoetjes gebruikt kunnen twee kopjes koffie in de meeste gevallen geen kwaad. Het geeft je energie en het verbetert je concentratie. Anderzijds kan het ook zorgen voor rusteloosheid, hoofdpijn en het kan verslavend werken. Wil je minder koffie drinken of heb je gewoon eens zin in iets anders? Er staan drie heerlijke koffievervangers voor je klaar!

Groene thee smoothie

Dol op green tea? Dan is deze smoothie voor jou! Deze fat burner is ontzettend lekker en zorgt voor een relaxed begin van de dag (we weten allemaal dat groene thee kalmerend werkt, right?).

Wat heb je nodig?

– een blender

– 150 ml. groene thee

– 150 ml. amandelmelk

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel honing

– 1 banaan

Kook 150 ml. water voor de thee en doe er twee zakjes groene thee bij. Even goed laten trekken en vervolgens laten afkoelen. Doe de (afgekoelde) thee en de overige ingrediënten in de blender, en voor je het weet staat deze heerlijke groene smoothie voor je neus!

Cacao smoothie

Deze healthy smoothie zorgt voor een portie energie in de ochtend! (Over cacao gesproken, ken je deze gezonde Lions al?).

Wat heb je nodig?

– een blender

– 1 banaan

– 1/2 avocado

– 250 ml. amandelmelk

– 2 eetlepel rauwe cacao

– klein beetje kaneel & kokossuiker

Mix alle benodigheden in de blender en je hebt binnen no-time een onwijs lekkere smoothie op tafel staan. Ken je trouwens deze coffee smoothie ook al? 

En als je écht goed wakker wilt worden, neem dan een appel-gember shotje!

Appel-gember shotje

Wat heb je nodig?

– een (slow)juicer

– 1 appel

– een flink stuk gember

Doe beide ingrediënten even in de (slow)juicer… Et voilà, je good-morning-booster staat klaar!

Enjoy ladies!

Tot volgende week.

Liefs,

Cil

P.S. Weet jij al wat je vanmiddag gaat lunchen? Deze healthy chicken-avocado salade is écht super lekker. 

Wat is jouw favoriete koffievervanger?

Source: You beauty