Lekkere lunches voor op werk

Dat gevoel als je naar werk gaat en je weet dat je voor straks een heerlijke lunch mee hebt. Hmm.. dat kan onze dag ZO goed maken.

Het moet alleen aan zoveel dingen voldoen. Het liefst maak je het op kantoor, heb je geen magnetron nodig, is het gezond en ook belangrijk: kost het niet te veel.

Wij hebben wat ideeën op een rijtje gezet zodat jij een heerlijke lunch kan hebben op kantoor. Sommige kan je thuis al maken en meenemen andere kan je op kantoor in elkaar zetten. Wat is jouw favoriet?

Salami met roomkaas sandwich

Wat heb je nodig:
– 1 theelepel mosterd
– 2 sneetjes brood
– Plakjes salami
– Rucola
– 1 theelepel roomkaas

Aan de slag:
Smeer eerst de twee boterhammen met mosterd. Doe dan op één sneetje brood de salami, rucola en roomkaas en doe dan het andere snee brood erop.

Scherpe tonijn-kool salade

Wat heb je nodig:
– Tonijn (kun je in blikjes kopen)
– Groene of rode kool
– Bieslook
– 1 theelepel mayonaise
– 3 theelepels Griekse yoghurt
– Zout en peper
– Brood of sla

Aan de slag:
Je kunt deze salade met sla eten, maar het zou ook op brood kunnen. Het enige wat je hoeft te doen is alles met elkaar mixen.


 

Quinoa Salade met kersen en feta kaas

Wat heb je nodig:
– Kersen
– Quinoa
– 3 eetlepels rode wijn azijn
– 4 eetlepels olijfolie
– Peterselie
– Feta kaas
– Geroosterde amandelen
– Water
– Zout

Aan de slag:
(Zorg dan je de quinoa al de avond van te voren klaar gemaakt hebt.) Rooster als eerste de quinoa. Dit doe je door de quinoa in een grote pan te gooien samen met een scheutje olijfolie. Kook dit totdat de quinoa goudbruin is. Het is wel belangrijk dat je de quinoa blijft roeren. Gooi het water erbij als de quinoa geroosterd is. Je kunt hier eventueel een klein beetje zout bijgooien. Als de Quinoa klaar is hoef je alleen alle ingrediënten erbij te gooien.

Kipfilet Caesar Sandwich

Wat heb je nodig:
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel citroensap
– 2 sneetjes brood
– Sla
– Kipfilet
– Bacon

Aan de slag:
Het enige wat je even moet bakken is de bacon. Smeer dan op alle bij de sneetjes brood wat mayonaise. Doe je sla, kipfilet en bacon op één sneetje brood. Doe er dan wat citroensap en mayonaise overheen. Het andere sneetje brood kun je er nu opdoen en je hebt een sandwich.

Pasta salade met broccoli en noten

Wat heb je nodig:
– Pasta (fusilli)
– Broccoli
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels soya saus
– Lente uitjes
– Geroosterde pinda’s

Aan de slag:
Zorg dat de pasta al klaar is. De pasta kun je bereiden door de beschrijving op de verpakking te lezen. Snijd de broccoli en mix alle ingrediënten door elkaar. Doe de salade dan in een bakje en je kunt het meenemen naar werk.


 

Houdt jij meer van salades?
>Recept: healthy lunch salades

Of heb je een tosti apparaat op je werk staan?
>De 11 lekkerste tosti’s