Make-up remover vergeten? Dit is je redder in nood

We blijven allemaal wel eens ergens onverwachts slapen na een gezellig avondje stappen. Omdat je er niet op voorbereid was,heb je ook geen spullen meegenomen. Je hebt dus ook geen make-up remover bij je. Alarm! Je wil morgen natuurlijk geen onrustige huid vol puistjes, maar hoe moet jij nu je make-up eraf halen? Gelukkig staan er meerdere producten in de keuken die je hiervoor kan gebruiken. Misschien vind je dit veel fijner dan je vertrouwde make-up remover.

Olijfolie

Iedereen heeft dit standaard in zijn keuken staan. Druppel wat olie op een wattenschijfje en wrijf dit zacht over je gezicht heen. Je huid zal hierna veel zachter aanvoelen door de olie. Vooral voor de gevoelige huid is dit het beste middel om te gebruiken. De olie voedt je gezicht goed maar pas wel op dat je niet te veel gebruikt. Doordat het vet is, kan je huid het niet verdragen als er teveel op zit. Buiten dat is het ook niet zo lekker als je de hele avond olijfolie ruikt.

Kokosolie

Dit zul je misschien minder snel in elke keuken vinden. Het ruikt in ieder geval een stuk lekkerder dan olijfolie. Kokosolie is geschikt voor elk huidtype. Het hydrateert je huid en droogt het niet uit. Smeer een een beetje olie op een wattenschijf en wrijf dit over je gezicht heen. Al je make-up is er met een paar minuten volledig af.

Melk

Melk is perfect om als nood product te gebruiken als je huid gevoelig is. Melk op je huid kalmeert je huid waardoor je minder snel onzuiverheden krijgt. Het melkzuur zorgt er ook voor dat je huid goed gehydrateerd blijft.

Yoghurt

Yoghurt verzacht en kalmeert je huid. Het zit ook niet voor niets in heel veel maskers, maar je kan het ook als make-up remover gebruiken. De yoghurt verwijdert de dode huidcellen van je huid. Hierna heb je weer een zachte huid. Dip het watje in de yoghurt en smeer het over je gezicht heen tot het schoon is.

Weet jij ook niet zo goed hoe jij je make-up kwasten schoon moet maken?
> De truc om je make-up kwasten helemaal schoon te maken 

Gebruik jij het in je dagelijkse look?
> Het make-up product dat we bijna niet gebruiken

 

PHOTO CREDITS: SEX AND THE CITY