Met deze tips shop je de perfecte short

Een denim short is onmisbaar in de zomer. Hij is casual, stoer en óveral mee te combineren. Maar het vinden van de perfecte short is nogal een struggle. Wees eens eerlijk, ook jij hebt vast een aantal shorts in je kast liggen die je nooit (meer) draagt. Of ze nou te kort zijn of gewoon niet goed zitten, er is altijd wel iets mis mee.. Daarom hebben wij de tips om wél de perfecte short te vinden. De volgende keer dat je een short koopt, gaat hij dus nog tijden mee.

Criteria

De perfecte short moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Natuurlijk wil je ten eerste niet dat hij te kort is, waardoor je billen onder het broekje uitkomen. Daarnaast geldt voor het shoppen van een shortje: ga voor stretch! Je broekje sluit dan mooi aan, terwijl hij niet knelt. Kies ook voor een mid of high waisted broekje. Dit is namelijk het meest flatterend voor elk figuur.

1, 2, 3 test

De maten kunnen nogal verschillen per merk, dus neem verschillende maten mee om te passen. In het pashokje is het tijd om het shortje eens goed te testen. Want pas als hij perfect zit, mag je ermee naar de kassa. Ga eerst eens na of het broekje lekker zit. Zit hij eigenlijk iets te strak of te ruim? On to the next one. Ga ook eens zitten op het bankje of de stoel in het pashokje. Controleer of de bovenkant blijft aansluiten en of de onderkant niet te strak zit.

Take your time

Je hebt besloten dat je een denim short nodig hebt wilt en dan wil je hem ook NU hebben. Maar neem de tijd en koop er pas een als je er echt zeker van bent. Het kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. En hopelijk heb je er dan nog heel lang plezier van.

Deze essentials heb je ook nodig!
> De ideale zomergarderobe in 5 stappen

Op zoek naar een nettere short voor naar kantoor?
> Shorts die netter zijn dan je standaard denim

Deze wil je de hele zomer dragen!
> 4 paar schoenen die in iedere zomergarderobe thuis horen

[show_boutique_widget id=”724333″]

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »