Moeite met je make-up blenden? Zo doe je het goed

Sinds de komst van beauty blenders is het blenden van je foundation, je oogschaduw of je concealer een stuk makkelijker. Hij is niet voor niets zo populair. Maar soms krijg je je foundation toch nog niet helemaal egaal. En oranje vlekken in je gezicht, dat wil je niet. Met deze tips kan je jouw make-up blenden als de beste.

Beauty blender

Heb je nog niet eerder een beauty blender gebruikt? Dit is hoe het werkt: met de spitse bovenkant kun je op de moeilijk bereikbare plekjes komen, rondom je neus en onder je ogen bijvoorbeeld. Met de bollere onderkant geef je de rest van je gezicht een mooie egale finish. Je kunt hem gebruiken voor primer, foundation, concealer, vloeibare highlighters, bronzers en crème blush. Je maakt de beauty blender een beetje nat onder de kraan, je knijpt hem uit en vervolgens breng je je make-up aan met deppende bewegingen.

Make-up kwasten

Met de juiste kwasten kun je je make-up ook goed blenden. Als je een kwast kiest met synthetische haren, kan je hier ook je concealer mee blenden. Voor het blenden van je foundation zijn er heel veel verschillende soorten kwasten. De ene kwast geeft een goede dekking terwijl de andere je teint er natuurlijker uit laat zien. Lees van tevoren reviews als je zeker wilt zijn van je aankoop. Wil je dat je kwasten langer mee gaan? Maak ze dan ook goed schoon.

Oogschaduw blenden

Als je van matte oogschaduw houdt, zul je nog beter moeten blenden dan bij een glanzende oogschaduw. Dit geldt ook voor blushes en lipsticks. Blend je oogscaduw na het aanbrengen direct. Wacht niet totdat het droog is. Hele lichte en donkere kleuren met elkaar blenden is ook lastig, je kan dan beter een middenkleur gebruiken die je heel precies aanbrengt in je crease.Vervolgens vervaag je die kleur in de lichte en in de donkere kleur. Wanneer je een smokey eye maakt, en witte en zwarte oogschaduw gebruikt, breng dan bijvoorbeeld een grijze kleur aan waarmee je blend.

Foundation blenden

Sommige fountdation droogt snel op. Je kan foundation natuurlijk met je vingertoppen blenden, maar als je niet snel genoeg te werk gaat, zorgt dit voor een streperige finish op je gezicht. Met een foundation kwast kun je sneller blenden. Voor vloeibare foundation is een bufferkwast heel handig. Hierbij dep je de foundation op je gezicht wat een natuurlijke finish geeft zonder dat het ”cakeky” wordt. Het voordeel van deze kwast is dat je vaak beter kan doseren dan met een beautyblender. Een stippling brush kun je ook gebruiken voor foundation, deze geeft een nog luchtiger en natuurlijker effect. Welke foundation kwast je ook gebruikt, maak altijd een deppende beweging bij het aanbrengen. Zo vermengt het zich beter met de huid.

Blush, highlighter, bronzer en poeder

Voor blush, highlighter en bronzer kan je het best een hoekige kwast gebruiken en voor poeder een grote poederkwast of kabuki kwast. Dip de kwast in de blush, de highlighter, de bronzer of in het poeder met een cirkelvormige beweging en klop de kwast af als je te veel van het product op de kwast hebt zitten. Breng het aan op je gezicht met voorzichtige vegen en blend het.

Lippenstift blenden

Als je je lippen een iets natuurlijker effect wilt geven nadat je je lippenstift hebt aangebracht, kan je ook dit blenden. Gebruik hiervoor een lipkwastje. Er zijn dunne kwastjes en kwasten met meer haren, met de laatste variant kun je preciezer te werk gaan als je niet zo’n vaste hand hebt.

 

Lees hier nog meer tips voor een flawless face
> Dé foundation hack voor long lasting make-up!
Foundation aanbrengen zoals een pro
Deze kleur oogschaduw past het mooiste bij jouw ogen

PHOTO CREDITS: MODELSLAND