Musthave: How to be Parisian wherever you are

Het leven als een Parisian is plus belleHier en hier schreven we al over hoe je de ultieme Parisienne look creëert. Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret en Sophie Mas, vier succesvolle Franse vriendinnen, hebben verstand van zaken. Dit boek geeft een kijkje in het leven van de typische ‘Parisian’. Daarbij geven ze beauty tips, Franse recepten, stylingtips over het Franse interieur en de fashion do’s and don’ts. Het boek is bovenal hilarisch. Zo is er een hoofdstuk over de Parisian op een eerste date dat wordt omschreven als ‘de ingewikkelde weg door de jungle van culinaire neuroses’. Naast een eerste date nemen de vrouwen je mee naar verschillende feestjes, bruiloften en vriendjesruzies. Like we said, deze vrouwen hebben er verstand van.

Een tipje van de sluier

Nu het antwoord op je brandende vraag: waar bestaat de kledingkast van een Parisian dan precies uit? Wij lichten alvast een tipje van de sluier op: een statement item, een goed paar loafers, een little black blazer en een klassiek ‘maar super duur’ topje. Het gaat erom dat je er zo minimalistisch mogelijk uitziet. Wat hoort er dan niet thuis in die look? Onverzorgd haar, plastische chirurgie en een bril (check!).

Uiteraard is deze Parijse bijbel niet compleet zonder een lijst met adressen van de ultieme hotspots waar je je avond aan avond kunt vermaken, waar je de perfecte hangover coffee kunt scoren en waar je bijvoorbeeld je verjaardag kunt vieren. En dan komt nu het gedeelte waarom we zoveel van Madame de Maigret houden; het boek staat vol met haar stijlvolle foto’s in combinatie met haar vele wijze uitspraken. Toch omschrijft Caroline de Maigret zichzelf als een onvoorspelbare, onrealistische, bazige, egocentrische, maar romantische, snob. And we love her for this! Al met al is dit boek een absolute musthave om de herfstmaanden mee door te komen.

P.S. Wil jij je ook kleden als een echte Parisian, maar heb je niet zoveel geld? Lees hier hoe je for less de perfecte Franse look scoort! 

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

How to be Parisian wherever you are 

[/red_box]

 

source: JNSQ