Nagellak verwijderen zonder remover? Het kan!

Je zult het altijd zien: vlak voor het stappen met je vriendinnen besef je dat je nagellak er nog op zit. Of ja, erop zit? Dat is eigenlijk niet waar. De stukjes zijn eraf gebrokkeld en ziet er behoorlijk onverzorgd uit. Of je bedenkt je dat je graag even een andere kleur op wilt doen want deze matcht niet goed met je outfit. De zoektocht naar de nagellakremover is altijd al een speurtocht geweest, maar nu is ‘ie écht nergens te vinden, of (dat zul je altijd zien) hij is leeg. What to do? Hoe verwijder je nagellak zonder remover? Nou, zo dus!

Azijn limoen mix
Dit moet je dan wel weer in huis hebben maar het is het zoeken zeker waard. Je voegt een beetje azijn met sap van een limoen (of citroen) bij elkaar en dat ga je mengen. Zo creëer je je eigen remover die gegarandeerd goed werkt. Eigenlijk is dit mengseltje ook nog beter dan je de echte remover door de natuurlijke ingrediënten. Doop een watje in het mengseltje and it’s gone!

Weken
Niet zo veel tijd? Dan is deze tip echt super easy. Heet water is ideaal om je afgebladderde lak van je nagels te laten verdwijnen. Doe heet water (wel wat je nog kunt verdragen) in een bakje en dompel je nagels hier ongeveer 5 minuten in. Hierdoor wordt je nagellak zacht waardoor je het er makkelijk af kan ’trekken’ of eventueel krabben. Het is even een werkje, maar wel een van de makkelijkste opties als je echt niks voor handen hebt.

Ontsmettingsalcohol
Duik even het medicijnkastje in en ga trek een flesje ontsmettingsalcohol eruit. Dit is namelijk een ultieme vervanger voor de nagellakremover. Gebruik hiervoor ook een watje met wat van dit spul erop en je wrijft zo de lak van je nagels af.

Laag nagellak
Dit klikt misschien een beetje gek, maar is echt effectief. Je lakt je nagels nog een keer (doe dit wel met je minst mooie kleurtje) en haal die laag er na ongeveer twintig seconden weer af met een watje. Zo verdwijnen ook de resten van je vorige nagellak. Je moet er wel voor zorgen dat je een dikke laag opsmeert, zo gaan de oude lakresten het beste mee.

Parfum of deodorant
Waar parfum en deo wel niet allemaal goed voor zijn. Hier zitten namelijk oplosmiddelen in, wat ook in nagellakremover zit. Je pakt je watjes weer te voorschijn en daar spuit je iets deodorant of parfum op. Je wrijft met het watje over je nagels (net zoals je nagellakremover ritueel) et voilà!

READ NEXT:
Zo blijft je nagellak sowieso een week zitten
>De nagellak kleur waardoor je handen bruiner lijken
Zo laat jij je nagellak snel drogen

 

 

Source: By fund