Nienke Plas over de film F*ck de liefde 2

Na het succesvolle eerste deel van F*ck de liefde, komt op 20 mei het tweede deel uit op Netflix. Daarmee waan je je helemaal in vakantiesferen, want de film is deze keer voor een deel opgenomen in Ibiza. Op regenachtige dagen kun je heerlijk op de bank gaan zitten en kijken naar deze film. Heb je zelf problemen op liefdesgebied? Deze film laat ook de complexe kant van de liefde zien. We spraken Nienke Plas over de film F*ck de liefde 2.

Wie speelde je in de film en waarom vond je juist die rol zo leuk?

‘In de film speel ik Kiki. Ik vond het in de eerste film al heel leuk om Kiki te spelen. Kiki is een beetje gek en zegt alles wat ze denkt. Daarin lijkt ze wel een beetje op mij. Verder is ze een hele losbandige meid en heeft ook niks met vaste partners. Ze is een hele gezellige flapuit en houdt van feestjes. Het is daardoor heel makkelijk om haar te spelen. Wanneer je iemand moet spelen die heel ver van je afstaat, zoals in mijn geval een depressief persoon, lijkt me dat een stuk lastiger. Dit lijkt me overigens wel een hele leuke uitdaging om een keer te doen. Verder is Kiki wat grofgebekt en ze zegt heel makkelijk wat ze denkt. Wanneer je ouder wordt leer je steeds beter om dingen op een subtielere en tactischere manier te brengen. Kiki zou daarin nog wat kunnen leren van mij.’

Hoe was het om met deze cast te spelen?

‘Het was echt heel leuk om met deze cast te spelen. Ik werkte voor het eerst met Bettina Holwerda, met wie ik heel veel plezier heb gehad. Met Bo Maerten heb ik het altijd gezellig en Defano was een hele fijne tegenspeler. Géza Weisz was de vervanger van Thijs Römer en daar was het altijd gezellig mee. Los van het filmen, hebben we ook samen veel gedaan. We gingen bijvoorbeeld vaak voetbal kijken met een hele groep. Het is altijd leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen. Op de set was een hele fijne sfeer. Naar mijn mening is het ook belangrijk dat iedereen het goed met elkaar kan vinden.’

Ben je net zoals Kiki in de liefde?

‘Nee, eigenlijk niet. In deel twee gaat ze zich verloven en dat vindt ze heel spannend. Ik ben al heel lang samen met mijn man en wist dat ik graag met hem wilde trouwen. Dat durfde ik ook aan. Kiki heeft heel lang om zich heen gekeken om de goede man te vinden. Ik ben zelf meer iemand die wanneer het klikt met iemand ook samen wat kan opbouwen. Ook toen ik jonger was, had ik niet veel verschillende mannen. Als ik dan Kiki speel, is dat voor mij echt een uitje.’

Kiki heeft een hele uitbundige kledingstijl past dit bij jou?

‘Ik krijg heel vaak te horen dat ik makkelijk ben om te stijlen, omdat het mij allemaal niet zoveel uitmaakt. Tuurlijk heb ik ook onzekerheden en voel ik me soms minder mooi in bepaalde outfits, dan vind ik het belangrijk dat ik mij wel lekker voel op de set. Wanneer je een rol speelt met een bepaalde kledingstijl dan hoort dat er gewoon bij. Je moet je daar dan gemakkelijk in voelen. Soms dacht ik dit jurkje is niet perfect voor mijn lichaamsbouw, maar Kiki zou dit aan doen ongeacht of ze het past. Kiki die kijkt er namelijk alleen naar of het kort is. Zelf zou ik denken dit is niet handig, want het is te kort. Ik vind het heel leuk om zover mogelijk te gaan in kleding, omdat je zo veel sneller in je rol komt. Mijn eigen kledingstijl is wat simpeler en niet heel erg uitgesproken. Het moet ook altijd lekker zitten.’