Om deze reden is kleding in een outlet goedkoper

Goedkoop kleding in een outlet shoppen van de meest mooie merken is best verleidelijk, toch? Een nieuwe jeans van een duurder merk (let op deze merken) of een Gucci tas voor een stuntprijs willen we stiekem allemaal wel. Ben je wel eens in outlet Roermond of Bataviastad geweest? Dan was het vast lastig om met lege handen thuis te komen, want die lage prijzen voor de luxere merken zijn geweldig. Soms vraag je je misschien af hoe het kan dat die prijzen zo veel lager uitvallen. Wij hebben de reden voor je:

Schijn bedriegt

De merkkleding die je in de outlets hebt geshopt zijn vaak helemaal niet echt… Dat blijkt uit een onderzoek dat het Duitse tv-programma WDR-Recherchen heeft uitgevoerd deze zomer. Het merkje dat in de kleding staat is wel echt, maar de kleding is niet van dezelfde kwaliteit als de kleding uit de ”echte” winkels. De meeste kleding in de outlets heeft nooit eerst in de winkel gehangen van het merk, ze worden speciaal voor de outlets gemaakt. Als je de kledingstukken vanuit de outlets en vanuit de echte winkels naast elkaar zou leggen, zou ten eerste het verschil in de kleur opvallen, die is vaak al anders.

Kwaliteit boven kwantiteit?

Ook de kwaliteit is vaak slechter vergeleken met de echte merkkleding. De kleding uit de outlets zou sneller krimpen, de stof is minder strak geweven en de stiksels zijn ook slechter. Sommige materialen zijn ook goedkoper. Dit alles zal er voor zorgen dat jouw merkkleding minder lang mee gaat. De kleding wordt dus zogenaamd goedkoper aangeboden dan de prijs die het eerst had. Maar stiekem heeft het kledingstuk of de tas in eerste instantie nooit zoveel gekost als wordt beweerd. Je wordt dus behoorlijk voor de gek gehouden. Misschien moeten we dan toch maar overwegen om niet meer met tassen vol thuis te komen van de outlets, maar gewoon te shoppen in onze andere favoriete stad. Wees niet te teleurgesteld: je kan ook op een andere manier die Gucci tas goedkoper aanschaffen! Zo doe je dat.

Zo ziet je outfit er stijlvol en duurder uit:
Het geheim om kleding duur te laten lijken!
De 5 fouten die stijlvolle mensen nooit maken
Zo kom je goedkoper aan Saint Laurent!

PHOTO CREDITS : THEYALLHATEUS