OMG! Je kan tegenwoordig dineren in het donker

We houden er allemaal van om een keer lekker uiteten te gaan. Het liefst probeer jij natuurlijk alle restaurants zodat je alles kan proeven. En hoe leuk is het als je van het dineren een hele beleving kan maken die je nooit vergeet. Zoals een restaurant waar je in het donker kan eten misschien?

In Breda en in Amsterdam vind je namelijk restaurant waar je blind kan dineren. In deze restaurants zie je echt geen hand voor ogen. Hierdoor kunnen er ook hilarische situaties ontstaan. Want hoe zie jij nou dat je ergens je vork in prikt? En dan moet je het ook nog naar je mond begeleiden.

Bij binnenkomst wordt je gelijk begeleid door een blinde ober. Hij/zij brengt je naar jouw toegewezen tafel. Je krijgt hier geen menukaart want die is er niet. Je kan het in het donker namelijk niet lezen. Daarom is er ook een vast 4-gangen menu die past bij het seizoen. Je krijgt bij elk gerecht een passende wijn. Tijdens het eten moet je dus goed je smaakpapillen gebruiken om te weten wat je eet. De ober zal achteraf ook vragen wat je denkt gegeten te hebben. Je zal tijdens het dineren ook ervaren hoe het is om blind te zijn en hoe erg je andere zintuigen versterken.

Wil jij een keer blind dineren en unieke ervaring beleven? Dat kan bij Zwart in Breda en Ctaste in Amsterdam. Deze restaurants zijn vooral leuk om je blind date mee naar toe te nemen.

Heb jij deze restaurants al geprobeerd?
> De beste tapas restaurants van Nederland
> Dit zijn de leukste en lekkerste sushi restaurants van Nederland!
Burger restaurants om vanavond te gaan eten

Dol op de snackbar maar eet je liever verantwoord?
Je kan bij deze snackbar verantwoord snacken.

 

PHOTO CREDITS:  UNKNOWN