OMG: Zo maak je een Gin Tonic taart!

Het is maandag en dat blijft toch altijd een beetje zo’n mweh-dag. Om je dag toch nog een beetje beter te maken, en je weekend nog een dagje te verlengen hebben wij een heerlijk recept voor je uitgekozen. Omdat Gin Tonic hét drankje van het moment is, en je er ook nog slank van blijft ook kozen wij voor een super delicious Gin Tonic taart. Wij kunnen niet garanderen dat hier ook zero calories inzitten, maar je wordt er wel gegarandeerd vrolijk van! Nog niet overtuigd door Gin Tonic?

Gin en Tonic taart

Voor het deeg:
– 200 gram bloem
– 75 gram roomboter in stukjes
– 60 ml tonic
– 35 gram poedersuiker
– 1 eierdooier
– citroen rasp

Voor de vulling:
– 170 gram suiker
– 150 ml citroensap
– 150 ml slagroom
– 60 ml gin
– 4 eieren
– rasp van een citroen

Voor de siroop:
– 125 ml tonic
– 80 gram suiker
– 40 ml gin
– rasp en sap van een citroen
– een paar jeneverbessen (optioneel)

Zo maak je het:

Stap 1: Begin met het deeg. Doe de bloem, het glazuursuiker, de boter en de schillen citroen samen in een mixer, en mix het mengsel nog het alleen nog kleine kruimels heeft. Voeg hierna het tonic water en het eigeel toe. Mix dit samen tot een smeuïg geheel. Overdek de mixer-schaal daarna met plastic en laat het voor 30 minuten staan.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt hierna de taartbodem invetten met boter.

Stap 3: Rol het deeg uit op een dun laagje bloem en laat het voor 15 minuten staan.

Stap 4: Prik in het deeg met een vork en leg het op een vel bakpapier, bak het hierna voor 10 minuten. Haal het bakpapier daarna weg en bak het vervolgens voor 5 minuten tot het deeg goudbruin is, laat het hierna afkoelen.

Stap 5: Voor de vulling. Mix de basterdsuiker, schillen citroen, het sap, de eieren, de room en de gin tot een geheel. Schenk het over de afgekoelde bodem en bak het daarna voor 20-25 minuten.

Stap 6: Ga ondertussen verder met de siroop. Schenk het tonic water, de suiker, en het citroen sap in een pannetje op laag vuur. Wacht hierna tot de suiker helemaal is gesmolten. Voeg dan de bessen en de Gin toe en laat het voor 5-10 minuten sudderen tot het een dikke siroop is. Leg de schillen citroen voor 2 minuten in gekookt water. Haal ze daar uit en voeg ze het toe aan de siroop. Laat het daarna nog voor 5 minuten sudderen en daarna afkoelen.

Stap 7: Haal de bessen uit de siroop, leg ze op glazuur en schenk de siroop dan over de taart. Enjoy your Gin and Tonic pie!

READ NEXT

>
>

Source: How Sweet It is / Delicious