Zo overleef je Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag is zo deprimerend omdat we inmiddels beseffen dat er van al die goede voornemens bar weinig terecht gaat komen en het idee dat we nog maanden moeten wachten op vakantie is ook niet bepaald opbeurend.

Daarnaast is het nog steeds koud, zijn de dagen kort en donker en sta je aan het begin van een lange werkweek. Om te huilen dus. Het goede nieuws is: ook deze dag gaat weer voorbij. Het is dus de kunst om deze Blue Monday zonder kleerscheuren door te komen, maar hoe doe je dat?

Zo overleef je Blue Monday

1. Door het dragen van de juiste kleding kun je je echt een stuk beter voelen. Trek daarom je allertofste, hipste, stoerste of misschien wel meest comfortabele outfit aan. Belangrijk is dat je je goed voelt in wat je aanhebt, dus alles mag!

2. Hoe gezond je ook bezig bent, cheaten mag! Verwen jezelf daarom met een reep chocolade als tussendoortje, patat als avondeten of een flinke bak ijs als toetje. En voel je vooral niet schuldig.

3. Ga shoppen. Ook al kunnen we elke dag wel een reden vinden om te shoppen (lees het hier!), vandaag mag het sowieso. Verwen jezelf met iets nieuws, dat werkt altijd.

4. Laat je masseren, neem een manicure of maak een afspraak bij de kapper. Plan in ieder geval iets dat je leuk vindt en waardoor je ontspant.

5. Luister je favoriete nummer. De hele dag. Op repeat.

6. Op een depressieve dag helpt niks beter dan je vergapen aan mannelijk schoon. Deze dag vraagt dus om een marathon Gossip GirlPeaky Blinders (THOMAS SHELBY!) of een film met Ryan Gosling.

7. Wat betreft sporten kun je twee kanten op. Je kunt knetterhard gaan trainen en zo een bak aan endorfine vrij laten komen óf je gaat gewoon lekker niet. En dat is ook oké.

8. Op YouTube alleen maar grappige, lieve en schattige video’s kijken van huisdieren. Wie wordt er niet blij van vijf kittens die in een kartonnen doos zitten? Precies.

9. Ben je de stad al in geweest om te shoppen? Goed zo. Omdat het Blue Monday is plakken we daar ook gewoon nog een rondje online shoppen aan vast. Hatsa!

10. Maak alvast vakantieplannen met je lief, je vriendinnen of je zus. Ook al lijkt het nog ver weg, je kunt al echt heel veel voorpret hebben. Struin het internet af naar de mooiste locaties en geniet ondertussen van een lekker glaasje wijn. Of vier.

READ NEXT:


>