We love chocolade and we love cake. Wat is dus de beste combinatie? Je proeft ‘m bijna al: chocoladecake! Door de week of in het weekend, schotel ons een stukje taart of cake voor en we zijn ultiem blij! Jammer alleen dat er ontzettend veel suikers in chocoladetaart zitten, maar hé Monstyle zou Monstyle niet zijn als we daar niet iets op zouden hebben gevonden: suikervrije chocoladecake! Het allerbeste? Het recept is ook nog eens mega makkelijk! Hooray!
Wat heb je nodig?
- 1 cup suikervrije pure chocolade*
- 1/2 cup kokosmelk
- 2 biologische eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1 1/4 cup amandelmeel
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl bakpoeder
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden en doe de chocolade met de kokosmelk in een steelpan en laat smelten.
- Eenmaal gesmolten haal je pan van het vuur en laat je het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de eieren en de vanille toe en roer goed door.
- Doe het amandelmeel, zout en bakpoeder in een kom en meng het door elkaar.
- Voeg het chocolademengsel toe en roer (of mix) tot een beslag.
- Vet een bakvorm of ovenschaal in van 20 x 20 cm en giet het beslag erin.
- Bak in 25-30 minuten gaar. Dat check je zo: prik er met een satéprikker in, komt ie er schoon uit? Dan is ‘ie klaar.
- Nog eventjes geduld, laat de cake eerst afkoelen totdat de rand van de cake loslaat van de bakvorm.
Eet smakelijk!
Read next…
>
>
>
Photo: Beaufood