Onbekend nummer? Zó kom je er achter wie het is!

Je ligt ’s avonds lekker in bed ligt te whatsappen of Instagram te checken, en opeens word je weer gebeld door een onbekend nummer. Vaak zijn we te laat met opnemen, en als we op tijd zijn horen we niks aan de andere kant van de lijn. Zo herkenbaar, maar ook zó irritant! Wil jij ook altijd al heel graag weten wie nou die vervelende onbekende beller is? Finally, we know!

WhatsApp
Het is eigenlijk heel easy, maar we zijn er (jammer genoeg) nooit op gekomen. Je kunt gewoon het onbekende nummer toevoegen aan je lijst met contacten. Kies een random naam (onbekend, stalker etc.) en ga dan naar WhatsApp. Zoek tussen je lijst met contacten naar de zojuist opgeslagen naam voor de onbekende beller en hopelijk heeft ‘ie WhatsApp. Nu klik je ‘verstuur een bericht’ aan, en voilà, daar is de mistery beller zijn profielfoto!

Facebook
Wanneer het onbekende nummer (helaas!) geen WhatsApp heeft, kun je het altijd nog via Facebook proberen. Sommige mensen hebben hun Facebook via hun mobiel aangemaakt, en dan wordt het mobiele nummer dus gebruikt. Ook voegen sommige mensen zelf hun mobiele nummer toe op Facebook. Wat je dan kunt doen is het onbekende nummer kopiëren en op Facebook plakken in de zoekbalk. Dan komt er een profiel bij het bijbehorende onbekende nummer. Super handig dus, ook als je wilt checken of jouw mobiele nummer niet toevallig op openbaar staat! Dit kan alleen wanneer je door mobiele nummers wordt gebeld (dus niet door een huistelefoonnummer).

Google
Wanneer je pech hebt en de twee bovenstaande tips niet werken, hebben we er nog eentje voor je! Je kunt het onbekende nummer plakken in Google. Je drukt op ‘Google zoeken’ en dan is er vaak een naam of foto’s gekoppeld aan het onbekende nummer! En wanneer je een naam hebt, dan kun je weer verder zoeken op Facebook.