Once and for all: groeit haar sneller als je het knipt?

Een mysterie dat vandaag voor eens en voor altijd opgelost wordt! Is het nou een feit of een fabel dat als je je haar knipt je haar sneller groeit? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en hebben het antwoord gevonden: je haar gaat niet sneller groeien door het te knippen.

Het is natuurlijk belangrijk om eens in de zoveel tijd je puntjes te laten knippen om je haar gezond te houden, maar je haar gaat er niet sneller door groeien, helaas! Er zijn wel andere manieren om je haar sneller te laten groeien. Deze twee dingen zullen sowieso helpen:

1. Was je haar niet te vaak
Hierdoor wordt je haar namelijk sneller vet en breekt het af. Probeer je haar om de twee dagen te wassen. Meestal ziet je haar er het mooiste uit een dag na het wassen, of zelfs een dag later. Te weinig wassen is natuurlijk ook niet goed. Vindt voor jezelf een goede middenweg waardoor jouw haar er altijd fabuleus uitziet!

2. Sporten zorgt ervoor dat je haar sneller groeit
Doordat er meer bloed naar het hoofd gaat produceer je meer haar dan normaal en gaat je haar sneller groeien. Je hebt nu twee vliegen in een klap; je bent gezond bezig en je haar gaat sneller groeien.

READ NEXT:
THE CHAIR: Belangrijke haarvragen, nu beantwoord!
THE CHAIR: Festival haar maak je zo
Zelf highlights maken: zo doe je het

Photo credit: Noholita