Onze favoriete dagcremes

Net als we bij onze favoriete mascara’s deden, hebben we ook even bij alle dames op kantoor geïnventariseerd welke creme ze dagelijks op hun snoetje smeren en waarom dit nou precies hun favoriete dagcremes zijn. Daar kwamen net zoveel verschillende antwoorden als we collega’s rijk zijn. De beste dagcremes ever according to MonStyle in willekeurige volgorde!

Manon (Creative Director, 36 jaar gecombineerde huid)
Ik heb een gecombineerde huid die droog op mijn wangen is en soms wat vettiger op de T-zone. Daarom moet ik niet een té rijke creme gebruiken, maar hij moet wel voeden want als ik niets op mijn gezicht smeer heb ik aan het eind van de dag een velletje schuurpapier. De Regenessence Multi Corrective Rejuvenating Cream van Armani (8) doet precies wat hij beloofd én hij ruikt heerlijk. Ik gebruik daaronder een serum, omdat ik wel iets extra voedends voor mijn huid wil maar weer niet een te rijke creme. De combinatie van het Luminessence Bright Regenerator Serum (4) en de wat lichtere dagcreme is precies goed en doet net even wat meer. Ik ben wel een sukker voor marketing en trap met liefde in de beloftes en mooie verhalen. Het zou best kunnen zijn dat een blauw blik Nivea net zo goed helpt maar ik word gewoon ook heel gelukkig van mooie potjes in de badkamer.
Extra Tip: Dermalogia’s Daily Microfoliant (9)
Dit is een waanzinnig fijne dagelijkse srub gemaakt van een rijstachtig poeder. Je verdeelt een klein theelepeltje poeder in vochtige handen tot je een schuimige substantie krijgt en daarmee srub je dagelijks je gezicht. Mijn huid is er sinds ik dit een paar geleden begon te gebruiken enorm van opgeknapt.

Kristel (Senior Stylist, Manon Meijers Styling, 29 jaar normale huid)
Ik heb best een hele makkelijke en normale huid, wat meteen de reden is dat ik eigenlijk niet heel erg veel geld aan cremes uit geef. Ik gebruik gewoon lekker good old Nivea (6), hij werkt prima voor mij dus ik ben er heel blij mee. Ik smeer hem trouwens ook op m’n lijf. Ik had gister door de zon bijvoorbeeld hele droge benen, maar die zijn van perkament weer veranderd in babyzacht 🙂

Sarah (Hoofdredactrice MonStyle, 29 jaar, normale huid met droge plekjes.)
Ik heb niet een extreem droge huid, maar wel wat droge zones en kies daarom vaak voor wat vettere moisturizers. Voor overdag onder mijn foundation of tinted moisturizer smeer ik altijd Dermalogica’s Super Rich Repair (11). Dat is een hele rijke creme, maar ondanks dat hij in eerste instantie vrij vettig voelt trekt hij heel snel in. Je hebt dan ook maar een heel klein beetje nodig. ’s Avonds na het reinigen van mijn huid gebruik ik sinds kort Rodial Dragons Blood Hyaluronic Night Cream (1), die hebben ze mij bij een bezoekje bij Skins Cosmetics letterlijk aangesmeerd. Eerlijk is eerlijk, sinds ik deze creme gebruik zijn die droge plekjes eigenlijk zo goed als verdwenen.

Dagmar (Redactrice MonStyle) 23 jaar, meestal een droge huid).
Ik gebruik Aveda Tourmaline Charged Hydrating Creme (2) met veel plezier want hij is echt perfect voor de droge huid. De crème is een beetje aan de prijs maar je hoeft maar ienieminie beetje te gebruiken ’s ochtends en toch blijft mijn huid de hele dag gehydrateerd en gevoed aanvoelen. Ik gebruik hem zowel als dag en nachtcreme trouwens en hij doet wat hij beloofd.  Daarnaast gebruik ik ook regelmatig Touch of Silk van Hannah Cosmetics (5) als serum, hier wordt je huid echt mega zacht en super glad van. Hij is vrij prijzig maar je doet er heel lang mee en hij is echt heerlijk.

Annick, Stylist Manon Meijers Styling, 30 jaar normale huid)
Ik gebruik Biotherm Skin-Ergetic (12). Hij doet wat hij beloofd. Daarnaast ruikt hij heel erg lekker en ik krijg er gewoon een lekker glanzend velletje van.

Larissa (Stagiaire Manon Meijers Styling, lastige huid. 22 jaar).
Ik heb een tijdje erg last gehad van mijn huid en mijn schoonheidsspecialiste heeft mij daar heel goed bij geholpen. Ik vertrouw dus volledig op haar voor wat betreft ik op mijn huid smeer. Ik heb een vrij gevoelige huid en kan niet goed tegen alcohol en parfums. De producten van Dermaceutic (10) werken voor mij heel erg goed, ze verzorgen mijn huid en ik krijg er geen uitslag of iets dergelijks van.

Pip (Stagiaire vormgeving, MonStyle 20 jaar, normale huid).
Ik heb eigenlijke geen favoriete dagcremes, want ik gebruik er zelden een. Mijn huid ziet er eigenlijk hetzelfde uit en geeft weunig problemen. Ik ben wel een groot fan van Elizabeth Arden’s 8 hour Cream (3). Dat spul is echt geweldig en werkt tegen van alles,van gescheurde lippen, tot droge plekjes, puistjes en pukkeltjes.

Josephine (Stagiaire vormgeving, MonStyle 22 jaar, vette huid).
Deze Aquasource Gel van Biotherm (7) is een aanrader als je een wat vettere huid hebt. Normaal gesproken was ik nooit zo van de dagcreme omdat ik altijd vond dat mijn huid er juist vetter van werd. Maar deze gel trekt snel in en maakt mijn huid matter.

favorite_daycream

Shop the list

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Rodial Dragons Blood Hyaluronic Night Cream

2. Aveda Tourmaline Charged Hydrating Creme 

3. Elizabeth Arden’s 8 hour creme

4. Armani luminessence Bright Rengenerator Serum

5. Touch of Silk van Hannah Cosmetics

6. Nivea

7. Biotherm Aquasource

8. Regenessence Multi Corrective Rejuvenating Cream

9. Dermalogia’s Daily Microfoliant

10. Dermaceutic C25 cream

11. Dermalogica’s Super Rich Repair

12. Biotherm Skin Ergetic

[/red_box]