Onze favoriete huilfilms

Want hey! Soms is er echt niks zo lekker dan snotteren. Maar, omdat we de Titanic nu echt al 100 keer (lees: 1000 keer) hebben gezien is het tijd om wat nieuwe huilfilms te ontdekken. Veel van deze films ken je misschien al, andere zijn misschien nieuw voor je! MonStyle kon in ieder geval niet meer stoppen met snotteren na het zien van deze films..

The Impossible

Een Brits gezin is op vakantie in Thailand wanneer op Tweede Kerstdag een de tsunami van 2004 de kust raakt. De familie wordt opgesplitst en probeert elkaar te vinden zonder dat ze weten of de rest nog in leven is.

The pursuit of happiness

Single dad Chris, wordt samen met zijn 5-jarig zoontje uit huis gezet en leeft in opvanghuizen. Hij worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen, maar doet er alles aan om een beter leven te krijgen voor hun beiden.

Million dollar baby

Alweer een prachtige film van Hilary Swank. Voor haar rol in Million Dollar Baby heeft zij meerdere prijzen in de wacht gesleept inclusief een oscar. En wij begrijpen helemaal waarom: zij speelt de rol van een kansarme bokser die er alles aan zal doen om de top te bereiken. Maar verwcht geen happy ending. 

Hachi

Wat is er toch met dierenfilms waar wij zo emotioneel van worden? Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van een professor die op een besneeuwde nacht een schattige puppy (Hachi) redt. De twee zijn binnen no time beste vrienden en dat eindigt niet als een van hen overlijdt. 

The Light Between Oceans

Vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen op een eiland in Australië en proberen al jaren kinderen te krijgen, maar zonder succes. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een baby erin, besluiten ze haar op te voeden als hun dochter. De familie is dolgelukkig en gek op hun dochtertje Lucy, totdat de biologische moeder in de picture komt.

Me Before You

Je kent haar waarschijnlijk alleen van haar rol als Daenerys Targaryen in Game of thrones, maar deze film is ook zeker het kijken waard. Het leven van Louisa verandert plotseling, wanneer zij als verzorgster wordt ingehuurd om te zorgen voor Traynor, die onlangs verlamd is geraakt is een motorongeluk.

Project Nim

Een en al tranen tijdens deze film. Dit is een hartbrekende documentaire over het verhaal van een chimpansee genaamd Nim, die opgevoed is door mensen. Maar hier wordt hij weggesleurd om een proefkonijn te worden voor wetenschap.

Southpaw

Billy heeft het helemaal voor elkaar: een prachtige vrouw, schattige dochter en een indrukwekkende carrière, maar hier komt een tragisch einde aan.

P.S. I Love You

Waarschijnlijk gezien en anders zeker weten van gehoord, maar oh boy, wat een tranen! Hilary Swank speelt een van haar beste rollen ever! Ze kruipt in de rol van de knappe, getrouwde, New-Yorkse en bovenal ontzettend grappige Holly. Haar man, Gerry (Gerard Butler) is Iers en overlijdt aan het begin van de film. Holy is er kapot van.. Gerry was op de hoogte van de zijn ziekte maar heeft hier nooit iets over gezegd. Hij plant ontzettend lieve dingen zodat Holly hem kan loslaten, maar lukt dit ook?

The Notebook 

Een van de meest geliefde liefdesverhalen van het laatste decennium. Bij onze favoriete huilfilms kunnen we er niet omheen: The Notebook zorgt niet voor een aantal traantjes, maar geeft watervallen! Voor deze film is het dus handig om vijf Kleenex boxes in huis te halen. En ohja. Ryan Gosling. Need to say more?

Sweet November

Misschien een nog iets onbekendere film, maar net zo heartbreaking als de twee huil films hierboven. Sara (Charlize Theron) is een grappige artistieke vrouw en ontmoet de gestructureerde Nelson. Ze maken de deal om November met elkaar af te spreken. De twee worden ontzettend verliefd maar hun toekomst ziet er minder rooskleurig uit. Sara heeft een verschrikkelijk geheim..

My Sisters Keeper 

Jodi Picoult is een schrijver die altijd afgrijselijke verdrietige boeken heeft geschreven en wanneer haar meesterwerken worden verfilmd, kun je beter je waterproofmascara dragen. Anna is niet ziek, maar dat zou zo maar kunnen. Als ze elf jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kate te helpen om tegen leukemie te vechten. Ze onderneemt een dappere beslissing omdat de operaties een veel te zware last voor haar worden.

Biutiful

Deze film is speciaal voor iedereen die van Arthouse houdt. Biutiful barst van de diepgaande quotes en mooie scenes. Een hartverscheurend drama tussen leven of dood.

12 years a slave 

12 years a slave is gebaseerd op een prachtig waargebeurd verhaal van een vrije zwarte man die wordt ontvoerd en als slaaf verkocht. Zeker de moeite waard als je even afstand wil nemen van alle romantische drama’s en op wil gaan in een Amerikaans historisch drama.

Seven Pounds

Ben Thomas (Will Smith) draagt een verschrikkelijk geheim met zich mee en kruipt daardoor in het leven van zeven onbekende mensen. Wanneer het plan gemaakt is, is er niets om hem nog tegen te houden. Dat is tenminste wat hij denkt.. De moeite waard als je zin hebt in een heftig drama!

Blackfish

Blackfish is een documentaire die eigenlijk iedereen moet zien. Lange tijd zijn orka’s gezien als zeemonsters. Na Free Willy was dat eigenlijk onmogelijk. De Orka kreeg een aaibaarheidsfactor en die had de orka nooit mogen krijgen. In Blackfish is er geen Willy, maar een soortgenoot genaamd Tilikum. De orka Tilikum woont in opgewaardeerd aquarium en heeft het niet makkelijk. Meer gaan we niet verklappen. Een ontzettend hartverscheurende docu die je visie op de Orca-shows in de VS verandert.

The boy in the striped pajamas

Een nieuw drama wat zich afspeelt in de tweede wereldoorlog dichtbij een concentratiekamp. De jonge Duitse Bruno leeft een luxe leventje terwijl zijn SS commandant-vader een kilometer verderop het concentratiekamp leidt. Bruno is nieuwsgierig van aard, gaat op onderzoek uit en ontmoet snel een joods jongetje van zijn leeftijd in het kamp. Het einde gaan we je niet verklappen, maar we weten zeker dat er tranen gaan vallen..

Wall E

Wat gebeurt er als alle mensen de aarde verlaten en iemand vergeet om de laatste robot uit te zetten? Na honderden eenzame jaren te doen waar deze robot (Wall E) gebouwd voor is ontdekt Wall E een nieuw doel in zijn leven. Hij ontmoet EVE. Het is wel is waar een animatiefilm, maar oh, wat is die te gek! De film combineert animatie en eenvoud met de milieuproblemen van dit moment. Een ingrijpend verhaal! Zelfs wanneer je niet van animatiefilms houdt!

La vita è bella

Guido Orefice is een Joodse Italiaanse man vol vitaliteit en vrolijkheid. Hij heeft een zoontje en een prachtige vrouw het perfecte zinnetje totdat hij opgepakt wordt met zijn zoontje en vervoerd wordt naar een Nazi-concentratiekamp.  Guido wil niet dat zijn zoontje achter de harde waarheid komt en verzint allerlei spelletjes om te voorkomen dat zijn zoontje achter de waarheid komt. De film is redelijk oud maar een must-see voor eigenlijk iedereen!

A walk to remember

Opnieuw een liefdesdrama: twee totaal verschillende studenten ontmoeten elkaar. De positief ingestelde dochter en een ongeïnspireerde populair jongen. Helaas eindigt deze film niet in een Happy End.. 

I am Sam

Sam Dawson heeft mentale capaciteit van een jongetje van zeven. Hij werkt bij de Starbucks en is geobsedeerd door de Beatles. Hij is naast barista ook vader van een meisje. Wanneer Lucy zeven wordt gaat zijn mentale toestand problemen opleveren voor de opvoeding van Lucy. Hij gaat de strijd aan om de opvoeding van zijn dochtertje te behouden..

Haar naam is Sarah

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelt zich een waargebeurd drama af in Parijs. In de gehele stad worden joden opgepakt inclusief de jonge Sarah. Ze besluit haar broertje te redden op een manier waar ze haar leven lang nog spijt van gaat hebben..

READ NEXT:


>

PHOTO CREDITS giphy