Oops, heb jij je wenkbrauwen te fanatiek geëpileerd?

Je wenkbrauwen epileren, soms een lastig klusje om te klaren. Veel mensen laten het dan ook door een professional doen. Want als je zelf te werk gaat, kan het soms behoorlijk misgaan. Met die perfecte arched eyebrows in je achterhoofd ga je super enthousiast aan de slag.. Na een tijdje merk je dat je toch iets té enthousiast was en zien je volle wenkbrauwen er ineens uit als een kaalgeplukt graslaagje. What to do now?!  Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je er toch nog goed bij kunt lopen.

Stop met epileren!

Ja ja, hoe moeilijk het ook kan zijn leg je pincet even een tijdje weg. Natuurlijk mag je wel de haartjes die echt heel erg buiten je wenkbrauw groeien epileren maar probeer er zoveel mogelijk af te blijven. Als je na een tijdje jouw vollere wenkbrauwen terug hebt, kun je ze in een veel mooiere vorm (laten) epileren.

Inkleuren

Tot die tijd kun je je wenkbrauwen natuurlijk gewoon bijtekenen. Gebruik hiervoor wenkbrauwpoeder voor een mooi, naturel effect (doe dit met een wenkbrauwkwastje). Je kunt hier ook een potloodje voor gebruiken (kijk hier hoe je de perfecte wenkbrauwen tekent). Hierna breng je een beetje concealer onder je wenkbrauwen aan en ze zullen er weer helemaal mooi uit zien! (En deze make-up past het beste bij jouw oogvorm!).

Wenkbrauw massage

Om je haartjes sneller te laten groeien, kun jij je wenkbrauwen een massage geven (het schijnt te werken!). Dit doe je met een beetje olijf- of kokosolie. Gebruik voor het masseren, een wenkbrauwborsteltje (of gewoon een tandenborstel)! Masseer ze dagelijks, het is namelijk ook nog eens heel prettig!

Groeiproducten

Naast het masseren kun je ook voor een wenkbrauw-serum gaan. Het zal de groei van je haartjes stimuleren en ervoor zorgen dat je bestaande haartjes gezonder en voller worden. Ook vitamine A, B6, C en E kunnen helpen, want ze bevorderen je haargroei (dus ook je wenkbrauw haartjes).

P.S. Al gehoord van dé nieuwe trend op het gebied van je haar verven? Bekijk het hier!