Op deze momenten vinden de meeste break-ups plaats

Je denkt waarschijnlijk dat de meeste break-ups plaatsvinden na de kerstdagen. Al dat familiegedoe, urenlang kletsen met zijn of haar irritante oom, die denkt dat ‘ie onwijs grappig is, fake lachen de hele dag, irritante nichtjes en neefjes en de soep van je schoonmoeder moeten opeten die alleen al ruikt naar zweetsokken. But you were wrong! Lees hieronder op welke 5 momenten van het jaar wél de meeste break-ups plaatsvinden.

Nieuwjaarsdag
Het is het begin van een heel nieuw jaar, waarin je een nieuwe start maakt. Vaak ga je dan nadenken over hoe je het afgelopen jaar vond en je maakt nieuwe voornemens. Was je al niet helemaal zeker van je relatie en kwam je die kerstdagen (relatietest nummer 1!) nog maar net door zonder dat er een grote ruzie uitbrak, dit is vaak (helaas) het moment voor velen dat ze beseffen dat je niet zo goed bij iemand past als dat je had gedacht.

Valentijnsdag
Je denkt nu waarschijnlijk dat we je in de maling nemen, but we’re not! Het zou eigenlijk verboden moeten worden maar heel veel mensen gaan op deze dag nadenken over hun relatie. Ben je eigenlijk wel zo gelukkig met je vriend? Je gaat dan vaak twijfelen en dat is voor veel mensen de reden om de Valentines Day niet met je partner door te brengen.

Maart
Na al die nare, koude wintermaanden is het eindelijk weer Spring! Het wordt weer warmer en het zonnetje gaat vaker schijnen. Tijd om je dekens van je af te gooien en je kunt je Netflix account ook wel weer opzeggen. Maart is vaak de maand waar je veel nieuwe en interessante mensen ontmoet en dan kom je erachter dat je de spanning van een nieuwe relatie mist. In de winter is het single zijn vaak ook een stukje erger, je hebt niemand om lekker warm tegenaan te kruipen en in de zomermaanden you don’t need that! Dus had je al twijfels over je relatie? Vaak is deze maand het laatste zetje die je nodig had om het uit te maken.

November
Je hebt een heerlijke zomervakantie achter de rug, en de liefde van je leven ontmoet tijdens je zonnige holiday. Of toch niet? Het schijnt namelijk dat in november veel relaties stukgaan. Vooral als je dus een innige relatie had met je vakantieliefde, besef je in november dat de lange afstanden overbruggen toch niet helemaal zo easy waren als gedacht. Je gaat dan weer verder met je normale leventje, wat vaak de reden is voor een break-up.

December
Zoals hierboven al geschreven staat, denken mensen vaak dat na die fijne feestdagen de meeste break-ups plaatsvinden. Maar niet is minder waar! Het schijnt juist zo te zijn dat de naderende feestdagen ervoor zorgen dat je gaat nadenken over het meeten van de hele big happy family. Niet alleen je schoonouders maar ook alle tantes, ooms, neefjes, nichtjes, opa’s en oma’s. Velen komen dan tot de conclusie dat ze daar echt nog niet klaar voor zijn, en dan is dit vaak het moment om het aan de ander duidelijk te maken.

Natuurlijk is dit een random onderzoek waar deze resultaten uitkwamen. Het is alleen vaak zo dat als er al een break-up inzicht was, wel vaak plaatsvinden op deze momenten in het jaar. Maar ben je nog happy in love? Maak je dan geen zorgen!