Perfecte foto’s maken met je iPhone? Dat kan!

Stiekem zijn we allemaal een Instagram-role-model. Van de meeste nonchalante poses en kleurrijke voedselfoto’s tot aan de gehele collectie schoenen die in ons wardrobe paleisje staat: we like to show ourself.

Maar wat is nu het geheim achter Instagram talenten zoals The Blond Salad en Song of Style? Zijn zij er misschien toch net ietsje beter in dan wij? De foto’s worden met hetzelfde apparaat genomen maar zien er op de een of andere manier toch altijd ietsje knapper uit. Let’s reveal the secrets!

 

1. Vergrendel de belichting en focus door te tikken op en dit vast te houden op het scherm
Je weet waarschijnlijk al dat wanneer je tikt op het scherm, je de focus scherp stelt rondom een object of persoon. Als je deze focus blijft vasthouden door je vinger op die plaats te houden totdat de “AE / AF Lock” verschijnt, kun je dit voorkomen. Hierdoor gaat je iPhone niet uit zichzelf de belichting bijstellen of scherpstellen.

2. Maak je camera lens schoon

Een vieze lens is één van de meest voorkomende oorzaken van onscherpe foto’s. Veeg hem voor je foto’s gaat maken daarom even schoon met bijvoorbeeld het doekje van je zonnebril…

3. Gebruik Grid om je aan ’the rule of thirds’ te houden

Volgens een oude richtlijn uit de fotografie (The Rule of Thirds), is het belangrijk dat een setting moet worden verdeeld in negen gelijke delen door verticale en horizontale lijnen. Objecten moeten langs de lijnen of in de kruisingen staan om een zo goed mogelijk shot te krijgen. Je kunt deze lijnen in het beeld van je camera laten verschijnen door de optie ‘Grid’ aan de zetten.

4. Gebruik vierkante afmetingen bij het maken van foto’s voor Instagram

Volgens de automatische instellingen zijn de foto’s die je neemt rechthoekig, maar Instagram foto’s zijn natuurlijk vierkant. In plaats van de je achteraf een stuk van je foto moet afsnijden om ‘m geschikt te maken, kun je beter van tevoren de afmetingen wijzigen. Door de camera-app te openen en één keer naar rechts te swipen, kun je de afmetingen veranderen.

5. Maak de foto met je koptelefoon

De headphones van je iPhone zijn niet alleen bedoeld op muziek mee te luisteren. Je kunt ze ook gebruiken als een soort afstandsbediening voor het maken van foto’s. Als je ‘m aansluit op je telefoon, de camera-app opent en beide volumeknoppen indrukt wordt de foto genomen. Je kunt het natuurlijk nog professioneler aanpakken door een statief te gebruiken en je koptelefoon gebruiken om de foto te maken.

 

Voortaan zullen we alleen nog maar perfecte foto’s maken! Wat doe jij om de mooiste plaatjes te schieten met je telefoon?

 

Source: StyleCaster