Prachtig haar, zélfs als je je muts af doet!

Niets zo fijn als een knappe muts op je hoofd als het koud is buiten. Maar het schrikbeeld van een totaal verwoest kapsel dankzij de muts in kwestie weerhoudt ons er in de meeste gevallen van. Nergens voor nodig! Met een paar simpele trucs hou jij je haar in toom en kun je met een gerust hart je favoriete must op!

Prachtig haar, zélfs als je je muts af doet!

1. Gezond haar

Door de lage temperaturen droogt je haar sneller uit en dit leidt tot pluizig en statisch haar. Om dat te voorkomen is het super belangrijk dat je je haar goed verzorgt en hydrateert! Lees hier hoe je dat doet

2. Volume

Een simpele truc om prachtig haar te hebben als je je muts af doet: creëer volume! Draag jij je scheiding altijd aan de rechterkant? Maak eens een scheiding naar links! Zodra je je muts af doet, maak je weer een scheiding aan de rechterkant et voila: je hebt opeens prachtig volumineus haar! Hier vind je nog meer tips voor het krijgen van volume in je haar… Psssttt… Zorg ervoor dat je altijd een beetje haarspray bij je hebt om je haar terug in model te brengen!

3. Materiaal

Wist je dat een muts van katoen of kasjmier het statische effect helpt te voorkomen (terwijl synthetische stoffen dit juist verergeren!)?

4. De juiste hair do

Als je je haren net in de krul hebt gezet, is het niet zo handig om een muts op te zetten… Ga je voor een steile hair do? Perfect! Mutsen houden je haar in bedwang tijdens winderige fietstochten. Een vlecht onder je muts uit laten piepen is ook super knap (lees hier hoe je de perfecte vlecht maakt).

 

Source: Lizzy van der Ligt