Kerst betekent eten en eten is lekker. Vooral toetjes. Maar die toetjes zijn meestal niet zo gezond… Tot wij deze vier overheerlijke desserts onder de 100 kcal vonden. Ja, je leest het goed: toetjes die minder zijn dan 100 kcal. Yummieee!
Nutella Chocolate Chip Blondies
Benodigdheden
- 360 gram kikkererwten
- 3/4 theelepel bakpoeder
- 1/8 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 150 gram geraffineerde suiker
- 2 theelepels suiker
- 22 gram havermout
- 80 ml Nutella
- 60 ml melk
- 2 theelepels vanille extract
- 80 gram chocolate chips (en extra als topping)
Bereidingswijze
Pak een vierkante taartvorm en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix, behalve de chocolate chips, alle ingrediënten samen tot een glad geheel. Voeg de chocolate chips toe en stop alles in de vierkante taartvorm. Strooi wat extra chocolate chips als topping. Bak alles 30 minuutjes en laat het afkoelen. De Nutella blondies zullen eerst nog niet gaar lijken, maar dat is de bedoeling. Als alles helemaal afgekoeld is, dek dan de pan af en stop ‘m voor een nachtje in de koelkast. De volgende dag zal de textuur veel beter zijn.
Peanut Butter Oatmeal Cookies
Benodigdheden
- 2 rijpe bananen
- 80 gram pindakaas
- 160 ml appelmoes
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- Beetje kruidnagel
- Beetje nootmuskaat
- 360 gram havermout
- 40 gram ongezouten pinda’s
- 40 gram chocolate chips
- Optioneel 40 gram kokos
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een vel bakpapier. Mix de bananen, pindakaas, appelmoes, vanille en kruiden samen. Voeg de havermout, pinda’s, chocolate chips en kokos toe. Roer tot het één geheel is. Pak met twee eetlepels een stukje deeg en leg dit bolletje op het bakpapier. Houd ruimte over tussen elk bolletje. Doe nog wat chocolate chips als topping. Bak zo’n 20 tot 30 minuten en laat alles afkoelen.
Vegan Pumpkin Spice Latte Truffles (voor bij de Pumpkin Spice Latte!!!)
Benodigdheden
- 80 ml pompoenpurree
- 3 eetlepels esdoornsiroop
- 60 gram boter
- 34 gram plant proteïnepoeder
- 2,5 eetlepel kokosnoot bloem
- 2 theelepels pompoentaart kruiden
- 3/4 theelepel espressopoeder
- 120 gram chocolate chips
Bereidingswijze
Pak een vel bakpapier. Mix de pompoenpurree, esdoornsiroop en de boter in een kom. Voeg de proteïnepoeder, kokosnootbloem, pompoentaartkruiden en het espressopoeder erbij en roer tot het één geheel is. Gebruik een ronde eetlepel en maak met je handen bolletjes van het deeg. Stop alles 10 minuutjes in de vriezer (dit maakt het dippen in de chocola makkelijker). Terwijl de bolletjes bevriezen, verwarm de chocolate chips met kokosnoot olie op laag vuur of in de magnetron. Dip de bolletjes in de gesmolten chocola totdat ze helemaal onder zitten (gebruik een lepel) en leg ze op het bakpapier. Stop alles weer voor 10 minuten terug in de vriezer. Klaar!
Low Fat Chocolate Chip Cookie Sticks
Benodigdheden
- 60 gram zachte boter
- 2 eetlepels appelmoes
- 200 gram suiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 ei op kamertemperatuur
- 195 gram bloem
- 1/2 theelepel baking soda
- 3/4 theelepel zout
- 80 gram chocolate chips
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak een ovendienblad en leg er bakpapier op. Mix de boter, appelmoes, suiker en vanille in een grote kom en roer tot het romig is. Voeg het ei toe en roer weer tot het één geheel is. Mix in een andere kom de bloem, baking soda en zout tot één geheel. Maak platte rondjes van het deeg en leg die op het bakpapier. Strooi met wat chocolate chips en duw ze zachtjes in het deeg. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten, of tot de koekjes een mooie gouden kleur hebben met een bruin randje. Als ze uit de oven komen zullen ze zacht aanvoelen, maar de koekjes harden uit als ze afkoelen. Laat de koekjes zo’n 10 tot 20 minuten afkoelen. Snijd de koekjes in “sticks” van 1 cm breed en smullen maar!
READ NEXT
> RECEPT: Salted Churros With Coffee – Dark Chocolate Dip
> RECEPT: Pumpkin spice latte!
> RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!