RECEPT: Bastogne cheesecake met butterscotch

Ben je écht even toe aan iets lekkers? Dan zit je hier zeker goed, wij weten namelijk precies welk recept je MOET maken. Samen met je vriendinnen, zuslief, je love of gewoon alleen, genieten wordt het sowieso met deze bastogne cheesecake met butterscotchsaus. Want dat is toch de beste combinatie ever? Dit is wat je nodig hebt en hoe je de taart maakt:

Dit heb je nodig

Benodigdheden:
Een keukenmachine of blender, een mixer, een springvorm (25 centimeter) en een vel bakpapier

Ingrediënten:
Voor de taartbodem:
– 260 gram bastognekoeken
– 75 gram ongezouten roomboter

Voor de cheesecake laag:
– 400 gram roomkaas
– 450 ml slagroom
– 3 eetlepels kristalsuiker
– 70 gram poedersuiker
– 30 gram kaneelsuiker
– 7 gram agar-agar poeder (vegetarische gelatine, gewoon verkrijgbaar bij de Appie)

Voor de butterscotchsaus:
– 150 gram lichtbruine basterdsuiker
– 100 gram roomboter
– 5 eetlepels slagroom
– een snufje zout

Zo maak je de taart

Begin met de bodem:
Klem het vel bakpapier in de springvorm en knip het zo nodig bij. Maal de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de koekkruimels erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en druk het voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Maak nu de cheesecakelaag:
Klop met de mixer 400 ml slagroom stijf met de drie eetlepels kristalsuiker. Roer in een andere kom de roomkaas los met de poedersuiker en de kaneelsuiker. Meng nu de slagroom erdoor tot een egaal mengsel. Verhit de overige 50 ml slagroom al roerende met de agar-agar poeder. Roer dit met een garde door het slagroom-roomkaas mengsel en giet het over de bodem in de springvorm. Strijk de bodem glad, dek af en laat het minstens 4 uren opstijven in de koelkast.

Maak als laatst de butterscotchsaus:
Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een steelpannetje. Laat het 1 à 2 minuten doorkoken en laat het daarna afkoelen maar niet helemaal koud worden. De saus is nu klaar om bij de cheesecake geserveerd te worden. Je kunt de saus het best maken vlak voordat je de taart serveert, dan is hij het allerlekkerst.

Dit zijn ook echte aanraders:
> RECEPT: salted caramel chocoladetaart
> RECEPT: Te lekkere Mexicaanse zoete aardappel schotel
RECEPT: Zo maak je een gezond broodje döner

PHOTO CREDITS VERTRUFFELIJK