Zo eet je een tompouce zonder te knoeien

Iedereen heeft zo z’n strategie om een tompouce te eten. Als typische Nederlanders kunnen wij het niet laten om nieuwe familieleden of buitenlandse mensen een tompouce voor te schotelen. Want dit zorgt gegarandeerd voor een ongemakkelijk (en heel grappig) moment. Maar stiekem weten wij zelf ook nog steeds niet wat nou de beste manier is om een tompouce te eten. Als je in één keer je tanden erin zet, is de kans is dan groot dat de vulling overal naartoe gaat, behalve in je mond. We zochten daarom voor eens en voor altijd uit wat wél de beste manier is. Zo kun jij je tompouce eten zonder te knoeien:

Uit elkaar halen

Dit is een tactiek die de meesten van ons al kennen. Je haalt de laag met glazuur van de tompouce en eet deze als eerst op. Daarna eet je de onderkant op met de vulling (of andersom, natuurlijk). De vulling blijft mooi op zijn plek, waardoor je niet hoeft te knoeien.

Vulling verdelen

Wil je de bovenkant en onderkant beide met vulling eten? Leg de tompouce dan op zijn en snijd de tompouce met een mes in zijn lengte doormidden (halverwege de laag vulling). Eet de twee kanten nu om de beurt op. Genieten maar!

Leg hem op z’n zij

Wil jij het liefst de bovenkant, de vulling en de bovenkant in één keer proeven? Dan is dit een goede methode. Leg de tompouce op zijn zij en prik er steeds een stukje af met je vork. De lagen blijven zo goed op elkaar, dus de kans op knoeien is minimaal. Eventueel kun je hem ook in mini-tompouces snijden.

Bovenkant onder

Nog een manier om alle lagen in één keer te kunnen eten, is om de bovenkant eraf te halen en onder de onderkant te plaatsen. Zo heb je geen problemen met de vulling, want die zit niet meer tussen twee lagen in.

Zin in een tompouce gekregen, maar je wel aan je dieet houden? Dat kan!
> Guilt free recipe: gezonde oranje tompouce

Koop deze producten nooit meer in de supermarkt:
> Deze etenswaren kan je beter zelf maken

Goedkoop en gezond, zo doe je dat:
>Gezond eten on a budget: zo pak je dat aan

BRON:WIKIMEDIA