Recept: Chocolade wafels met banaan en honing

Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook veel fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Het wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine, welke je geluksgevoel en concentratievermogen verhoogt. Genoeg redenen om deze overheerlijke chocolade wafels met banaan en honing van VYTAL uit te proberen!

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal calorieën: 433

Ingrediënten:

  • Banaan – 1.5 middelgroot
  • Ei – 1 stuks
  • Amandelmeel – 15 gram
  • Kokosmeel – 5 gram
  • Cacaopoeder, ongezoet – 1 eetlepel
  • Honing – 1 theelepel
  • Bakpoeder – 0.5 theelepel
  • Vanille aroma – 0.5 theelepel
  • Olijfolie – 1 theelepel
  • Zout – 1 snufje

Bereidingswijze:

  1. Pel de bananen, doe driekwart hiervan in een blender en mix glad. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en zet apart voor garnering.
  2. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, cacaopoeder, ei, vanille aroma en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag.
  3. Verwarm het wafelijzer en vet het in met een beetje olie.
  4. Verdeel het beslag over de wafelvormen, doe het wafelijzer dicht en bak de wafels ongeveer 5 minuten. Deze tijd kan per wafelijzer verschillen, check na een minuut of 4 hoe de wafels eruitzien.
  5. Zijn ze mooi bruin en knapperig, leg de wafels dan op een bord.
  6. Garneer met de plakjes banaan en besprenkel met de honing.

Check meer heerlijke recepten!